Politerno > Україна і світ > Під офісом Зеленського мітингують проти вироку Стерненку. ВІДЕО – ФОТО

Під офісом Зеленського мітингують проти вироку Стерненку. ВІДЕО – ФОТО

  • 27 Лютого, 2021
  • 847 Переглядів
  • 0

Близько 1,5 тисячі людей протестують у суботу біля Офісу президента проти вироку одеському активісту Сергію Стерненку.

“Без партійних прапорів, без порожніх гасел ми виходимо повернути собі нашу країну, в якій не дають 7 років із конфіскацією майна людині, яка ворога називає ворогом, злодія – злодієм, а зрадника – зрадником.

 

Вони оголосили війну нам, чесним громадянам, які не мовчать і хочуть жити в країні з нормальними судами і правоохоронними органами. Ми не можемо віддати їм ні Стерненка, ні Антоненка, ні інших політичних в’язнів. Один за всіх, і всі за одного!”, – йдеться в повідомленні організаторів акції.

Станом на 12:00 прохід на вулицю Банкову, як і прохід до самої будівлі Офісу президента, повністю відкрито для всіх охочих.

Близько 10 автобусів із правоохоронцями розміщено вздовж вулиці Інститутської, а саму територію проведення заходу охороняє поліція діалогу.

Серед учасників мітингу дуже багато молоді. Але присутні люди абсолютно різного віку. Лунає гучна музика. Також варто зазначити, що на акції не видно символіки політичних партій. Водночас можна бачити безліч креативних плакатів.

 
 
 

Люди не згодні з вироком і вимагають звільнити Стерненка.

Під стінами комітету Верховної ради учасники акції облаштували пункт домедичної допомоги, де також пригощатимуть чаєм і кавою.

Цього разу поліція вирішила не перекривати прохід до Офісу президента. Мітинг відбувається просто під стінами ОП.

 

На місці також Нацгвардія та пожежники. Люди постійно прибувають.

 

Серед інших, на мітинг прийшли нардепи, представники громадських організацій.

 

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року одеський суд засудив Сергія Стерненка та Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.

23 лютого на перехресті Банкової та Інститутської близько тисячі людей протестували проти ув’язнення Сергія Стерненка.

За даними адвоката Стерненка Масі Найєма, президент Володимир Зеленський свого часу пропонував засудженому до 7 років в’язниці Сергію Стерненку посаду в Службі безпеки України.

Група нардепів “Слуги народу” підтримали Сергія Стерненка, вимагають прозорого суду та просять президента Володимира Зеленського провести в країні судову реформу. Інші ж закликають силовиків “діяти з мінімальною толерантністю до порушень правопорядку на вулицях”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE