Politerno > Україна і світ > SpaceX запускає Starship, ймовірність вибуху 40%. ФОТО – ВІДЕО

SpaceX запускає Starship, ймовірність вибуху 40%. ФОТО – ВІДЕО

  • 3 Березня, 2021
  • 840 Переглядів
  • 0

Приватна космічна компанія SpaceX Ілона Маска готує запуск десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship.

Starship SN10 о 19:49 почали заправляти паливом (метан та кисень). Запуск очікувався о 20:50 за київським часом, але підготовка була перервана через необхідність технічних робот на стартовому майданчику.

 

Запуск був скасований за одну десяту секунди до старту. Наразі ще невідомо чи буде сьогодні повторна спроба. Стрім SpaceX триває.

 
 
 

Скрін трансляції

Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з вірогідністю 60% (попередні тести, за оцінкою Маска, мали 33% на успіх).

Starship SN10 встановлено на власному пусковому комплексі компанії біля містечка Бока Чика у штаті Техас, яке Маск має намір перейменувати у Зоряна база (Starbase) та розбудувати там велике місто.

 

 

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця. Участь у місії для них буде безкоштовною.

 

16 лютого в Техасі завершили підготовку 11-го прототипу Starship в той час, коли ще п’ять тестових моделей багаторазового міжпланетного корабля наразі ще будуються.

В Бока Чика також тривають роботи з підготовки Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. 24 грудня Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за “кілька місяців”.

Нагадаємо, 10 грудня SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 кілометрів і управління кораблем при посадці пройшли вдало, але через замалий тиск палива швидкість приземлення була завеликою. Тоді прототип розбився в центрі стартового поля.

24 січня приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX здійснила наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики.

2 лютого компанія повторила тест, але прототип також розбився з тих же причин.

1 грудня Ілон Маск заявив: “Я повністю впевнений, що людина висадиться на Марс в найближчі шість років”, а в кращому випадку – в наступні чотири роки.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE