Politerno > Україна і світ > СБУ заблокувала створення “псевдо-ОТГ” на Кіровоградщині. ФОТО

СБУ заблокувала створення “псевдо-ОТГ” на Кіровоградщині. ФОТО

  • 4 Березня, 2021
  • 640 Переглядів
  • 0

Служба безпеки припинила діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі, організатори якої створювали незаконні органи місцевої влади в Кіровоградській області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

 

За даними слідства, група осіб намагалася сформувати у регіоні “альтернативні” органи місцевого самоврядування, що дублювали назви чинних ОТГ. Для легалізації незаконної структури представники “народовладдя” розробляли фіктивні реєстраційні документи, статути, печатки та посвідчення.

В одній із соціальних мереж організатори створили сторінку, через яку закликали місцевих мешканців приєднуватися до псевдодержавних утворень. Зокрема, співробітники спецслужби задокументували, що від імені таких “псевдо-ОТГ” надсилалися листи до підприємств та установ із вимогою передати майно на баланс.

За задумом кураторів, такі дії мали призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили: мобільні пристрої та комп’ютерну техніку, документацію новостворених псевдоорганів місцевої влади, друковану продукцію, яка підтверджує протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE