Politerno > Україна і світ > СБУ запобігла відчуженню флоту з Дунайського пароплавства на 2 млрд грн. ФОТО

СБУ запобігла відчуженню флоту з Дунайського пароплавства на 2 млрд грн. ФОТО

  • 5 Березня, 2021
  • 539 Переглядів
  • 0

Співробітники Служби безпеки України в Одеській облатсі викрили спробу незаконного відчуження майна ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство”.

Схема могла завдати компанії збитків на понад два мільярди гривень. Схему організували топменеджери організації, повідомили в пресслужбі СБУ.

 

У спецслужбі встановили, що з балансу товариства планували вивести 455 одиниць флоту – баржі, морські та річкові судна – під виглядом “реорганізації”.

Відчудження майна планувалося в інтересах іноземної комерційної структури. У закордонну фірму хотіли також штучно інвестувати кошти дочірніх і афілійованих підприємств пароплавства.

Для здійснення цього наміру зловмисники із “Українського Дунайського пароплавства” сформували та подали до Міністерства інфраструкури документи щодо нульової вартості 455 одиниць флоту, аби отримати змогу самостійно розпоряджатися майном держави.

Крім того, такі дій менеджменту компанії могли завдати шкоди обороноздатності України.

СБУ провела обшуки в офісі товариства та за місцями мешкання фігурантів справи. Були вилучені комп’ютерна техніка, документи щодо створення та діяльності офшорних компаній пароплавства, договори зовнішньоекономічної діяльності для ремонту плавзасобів та фінансові звітністи. Правоохоронці виявили також великі суми готівки у доларах та євро.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 111 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та державна зрада.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE