Politerno > Тернопільщина > У Гладкого в суді таки забрали ділянку на центральному ринку

У Гладкого в суді таки забрали ділянку на центральному ринку

  • 25 Березня, 2021
  • 7650 Переглядів
  • 0

Тернопільська обласна прокуратура у суді добилася повернення громаді Тернополя скандальної ділянки на вулиці Живова.

 

Після двох років розгляду у Господарському суді Тернопільської області, позов прокуратури в інтересах держави до Тернопільської міської ради та ПП «Нива&К» задовольнили лише сьогодні, 25 березня. 

Нагадаємо, ще 2 жовтня 2016 р. у Господарському суді Тернопільщини визнали право власності на приміщення «Криті торгові ряди», загальною площею 1274,2 кв. м, що охоплюють металевий ангар з кіосками у кількості 64 шт. і ряд кіосків у кількості 56 шт., розташовані на куті вулиць Живова і Шептицького, за вище вказаним приватним підприємством.

«Нива&К» зареєстроване за адресою: вул. Чумацька, 14, прим. 1, м. Тернопіль, код 31602695 – прим. Пов’язують цю фірму з місцевим бізнесменом із оточення міського голови Тернополя Михайлом Гладким.

За принципової позиції прокуратури, рішення суду було скасоване в апеляційному порядку. Наступним кроком прокуратури Тернопільщини було звернення до суду із позовом про скасування державної реєстрації речових прав та обтяжень на нерухоме майно.

“Суд задоволив позов прокуратури за яким визнано незаконними і скасовано рішення про передачу приватному підприємству в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 0,1202 га для обслуговування критих торгових рядів по вул. Живова,9 – Митрополита Шептицького в м.Тернополі, рішення про об’єднання її з іншою земельною ділянкою”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Також, визнано недійсними договір оренди землі та додаткову угоду, скасовано державну реєстрацію за приватним підприємством речового права на землю (кадастровий номер 6110100000:12:017:0134) з одночасним припиненням права її оренди та реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

“Земельну ділянку площею 0,1202 га, нормативна грошова оцінка якої становить 1,7 млн грн,  по вул. Живова,9 зобов’язано повернути Тернопільській міській територіальній громаді. Нагадаємо, що зазначений позов став наступним кроком після скасування за апеляційною скаргою обласної прокуратури  рішення суду про визнання за ПП «Нива&К» права власності на вказаний об’єкт нерухомого майна, яке стало підставою для передачі в оренду земельної ділянки без проведення земельних торгів”, – підкреслюють у відомстві.

До набрання цим рішенням законної сили діє ухвала суду про забезпечення позову від 24.03.2021 р., якою Тернопільській міській раді, ПП «Нива&К», а також будь-яким іншим особам, у тому числі суб’єктам державної реєстрації прав і державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним кадастровим реєстраторам заборонили вчиняти будь-які дії, спрямовані на об’єднання, поділ, набуття, зміну або припинення речових прав на земельну ділянку за кадастровим номером 6110100000:12:017:0134.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE