Politerno > Україна і світ > Блінкен і Нуланд зустрілися з представниками Ради: про що говорили

Блінкен і Нуланд зустрілися з представниками Ради: про що говорили

  • 6 Травня, 2021
  • 690 Переглядів
  • 0

У ніч з середи на четвер держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва, як зазначив сам дипломат, “з прагненням посилити партнерство між Україною і США”.

“Це буде важлива можливість обговорити з нашими українськими партнерами тривалу російську агресію та наголосити на необхідності дотримання як темпів, так і зосередженості в просуванні реформ”, – зазначив американський держсекретар.

Зранку 6 травня відбулася зустріч Блінкена з голови Верховної Ради Дмитром Разумковим та головами депутатських фракцій. Також була присутня заступниця Блінкена з політичних питань Вікторія Нуланд.

Це був так званий робочий сніданок. На ньому було обговорено питання стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки, національної безпеки, протидії російській агресії.

Також сторони обмінялися думками щодо проведення реформ в Україні, зокрема, антикорупційної, парламентської та реформи СБУ.

Окремо було порушено питання про виконання закону України про управління об’єктами державної власності щодо призначення голови правління НАК “Нафтогаз”.

Згідно з повідомленням, учасники зустрічі відзначили, що для успішного майбутнього України одним із пріоритетів має бути верховенство права та дотримання рівності перед законом.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE