Politerno > Україна і світ > У Росії починають будівництво “Сталін-центру”

У Росії починають будівництво “Сталін-центру”

  • 8 Травня, 2021
  • 708 Переглядів
  • 0

В Росії у Нижньогородській області заклали перший камінь на місці, де буде побудований так званий “Сталін-центр”, який стане “музеєм Сталіна і радянської епохи”.

Про це повідомляє РБК з посиланням на представника КПРФ Владислава Єгорова.

“Сталін-центр – музей епохи творення нашої держави”, – зазначив Єгоров.

За словами російського комуністичного діяча, закладка першого каменя “Сталін-центру” в місті Бор Нижньогородської області приурочена до 9 травня, а сам музей задуманий як “центр патріотизму”.

У КПРФ вважають, що споруда, покликана вихваляти радянського диктатора Сталіна, повинна “протидіяти фальсифікаціям радянського періоду історії” часів Другої світової війни.

Крім виставлення експонатів в “центрі” планують проведення семінарів, дискусійних клубів та круглих столів, “присвячених радянській історії”.

Як відомо, у червні 2020 року в місті Бор відкрили пам’ятник Сталіну. Через протидію місцевої влади по документам скульптура, встановлена ​​на земельній ділянці, що перебуває у приватній власності, була оформлена як садова фігура. Місцева поліція провела перевірку й порушень у встановленні пам’ятника диктатору не знайшла.

“Сталін-центр” також закладений на приватній землі, але КПРФ в перспективі збирається вивести цю нерухомість з приватної власності.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE