Politerno > Україна і світ > США застерегли РФ від фальсифікації історії Другої світової війни та пригадали пакт Сталіна і Гітлера

США застерегли РФ від фальсифікації історії Другої світової війни та пригадали пакт Сталіна і Гітлера

  • 9 Травня, 2020
  • 1718 Переглядів
  • 0

Розділ Польщі по пакту Молотова-Ріббентропа від 23.08.1939 року

“Ми закликаємо Росію припинити робити самовихвальні заяви, засновані на навмисному спотворенні історії. Ми солідарні з нашими європейськими партнерами і виступаємо проти фальсифікації історії Росією”, – заявив посол США в ОБСЄ Гілмор в своєму виступі 7 травня.

Реагуючи на коментар представника російської делегації в ОБСЄ, Гілмор нагадав, що незважаючи на надзвичайну жертву радянських військових і цивільних, Друга світова війна почалася саме в 1939 році, коли Сталін і Гітлер уклали пакт, яким поділили Східну Європу на зони контрольовані нацистами і радянською владою.

Гілмор закликав пам’ятати повну історію Другої світової війни.

“Згадуючи повну історію Другої світової війни не можна забувати, що для багатьох народів Центральної та Східної Європи, на заміну нацистському пригніченню проти їх волі прийшли комуністичні репресії. Для них благословення свободою, яке в Західній Європі святкували в 1945 році, не настало до 1989, 1990 або й пізніше”, – підкреслив дипломат.

Для багатьох європейських країн 1945 став не роком повернення свободи, а початком майже 50-річного гноблення Радянським Союзом, зазначив дипломат.

Крім безперечного внеску радянських збройних сил в перемогу у Другій світовій війні, Гілмор закликав віддати належне ролі США, союзників і опору поневолених народів.

Західні союзники і СРСР співпрацювали для досягнення перемоги, нагадав посол.

Гілмор також відзначив роль ОБСЄ у збереженні миру в Європі протягом 75 років: “Тут, в ОБСЄ, ми вірні захисту цього важко здобутого миру від всіх загроз народам регіону ОБСЄ. Відзначаючи нашу загальну історію, необхідно продовжувати підтримувати мир і безпеку і захищати права людини, основні свободи і верховенство права, дійсно важливою місією ОБСЄ”.

Нагадаємо, на заходах до Дня перемоги над нацизмом в Одесі відбулося масове порушення карантинних обмежень, проросійські громадяни поводять себе агресивно.

Ченці закритої на карантин Лаври на чолі з Онуфрієм і Новинським зневажили вимоги карантину і прийшли в Парк Вічної Слави.

У День перемоги поліція Києва склала чотири адміністративні протоколи, загалом заходи пройшли без суттєвих порушень.

Читайте також: Як помирає Луганськ: вражаючий фоторепортаж з окупованого міста

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE