Politerno > Україна і світ > ХАМАС випустив ще 130 ракет по Ізраїлю, є поранені – “Залізний купол” перехопив 90% ракет. ВІДЕО

ХАМАС випустив ще 130 ракет по Ізраїлю, є поранені – “Залізний купол” перехопив 90% ракет. ВІДЕО

  • 12 Травня, 2021
  • 839 Переглядів
  • 0

Після 18:00 12 березня бойовиками ХАМАС було випущено 130 ракет по території Ізраїлю, деякі з них досягли цілі, попри систему “Залізний купол”.

Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ Times of Israel та Haaretz.

Як заявили в ХАМАС, ракетні обстріли було відновлено після атаки ізраїльських військових по об’єктах у Секторі Газа, а також вбивства командирів ХАМАСу.

Одна з ракет потрапила в будинок у місті Сдерот, що розташоване поблизу Сектору Газа. В результаті влучання три людини постраждало, стан одної з них – серйозний. Ще одна ракета влучила у будинок в місті Ашкелон.

Загалом за останні дві доби з Сектору Газа було запущено більше 1050 ракет у бік Ізраїлю, з яких близько 200 впали безпосередньо на палестинській території незабаром після запуску.

Як заявив на онлайн-брифінгу для іноземних журналістів заявив офіційний представник армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Джонатан Конрікус, ізраїльська система протиракетної оборони “Залізний купол” нейтралізувала близько 90% всіх запущених ракет.

За словами Конрікуса, в результаті заходів у відповідь Ізраїлю в цілому вдалося знищити 30 бойовиків, що представляють терористичні угруповання ХАМАС і “Ісламський джихад”, які проводять обстріл Ізраїльських територій. Водночас від обстрілів з боку Сектору Газа в Ізраїлі загинули шестеро людей: п’ятеро цивільних і один військовий, зазначив представник ЦАХАЛ.

Своєю чергою, прес-секретар МЗС Ізраїлю Ліор Хаят зазначив, що нинішні дії ізраїльських військових – це реалізація права будь-якої країни на самозахист, перед обличчям терористичних нападів з боку ХАМАС, а удари по бойовиках проводяться точково, з метою мінімізувати втрати серед мирних жителів Сектора Газа.

“ХАМАС скоює одночасно два військові злочини. По-перше, вони обстрілюють місця, де живе цивільне населення. По-друге, самі обстріли проводяться з місць проживання цивільних осіб в Палестині. Вони, по суті, використовують своїх же людей в якості “живого щита”, щоб збільшити кількість жертв з обох сторін”, – підкреслив Хаят.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE