Politerno > Україна і світ > У Тупицького провели обшук

У Тупицького провели обшук

  • 13 Травня, 2021
  • 927 Переглядів
  • 0

Слідчі Державного бюро розслідувань проводять обшук за адресою проживання судді Конституційного суду Олександра Тупицького, указ про призначення якого скасовано.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в ДБР.

Уточнюється, що обшук почався о 6:00 ранку 13 травня в присутності Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей і адвоката.

“Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального злочину або майна, яке було отримано в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб”, – йдеться у відповідній постанові Печерського суду, яка є в розпорядженні видання.

У постанові не наводиться зміст доказів, оскільки клопотання обмежена таємницею досудового розслідування. Судове засідання, на якому було прийнято рішення про обшуки, проводилося в закритому режимі відповідно до КПК України.

Факт обшуку підтвердило також “Українській правді” джерело в правоохоронних органах.

12 травня Тупицький вкотре не прийшов на судове засідання, за словами адвокатів, він перебуває на лікуванні.

Представники обвинувачення зазначили, що адвокати не надали доказів того, що стан здоров’я не дозволяє підозрюваному явитися на засідання, документів про необхідність екстреної медичної допомоги немає, і Тупицький використовує медичні документи, умисно затягуючи розгляд клопотання.

У зв’язку з цим прокурори знову клопотали перед судом про застосування приводу на судове засідання.

Нагадаємо, резидент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна суддями КС. Сайт Конституційного суду України не працює вже третю добу, причини встановлюються.

Наприкінці березня Олександр Тупицький оголосив про скликання спеціального пленарного засідання Конституційного суду України на 12 квітня 2021 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE