Politerno > Україна і світ > Зеленський розповів про конкуренцію з Кличком – мер каже, що з ОП приходили із пропозиціями

Зеленський розповів про конкуренцію з Кличком – мер каже, що з ОП приходили із пропозиціями

  • 20 Травня, 2021
  • 599 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що мер Києва Віталій Кличко після низки обшуків у комунальних підприємствах столиці неправильно себе поводить із публікою, а сам Кличко йому не конкурент, бо глава його Офісу не бере хабарів.

Про це глава держави говорив на великій пресконференції 20 травня.

“Віталій Кличко мені нічого не зробив. Мене нічого не пов’язує з паном мером, крім одного, глава КМДА – це моя вертикаль і хоче він цього чи не хоче – це так і є.

Я нічого не хочу говорити про нього поганого. Я з великою повагою ставлюся до його перемог, до того як він став главою міста.

Питання правоохоронців, що йде чи 50, чи 70 обшуків в оточення пана Кличка. У Палатного… там ще якісь прізвища. Так не треба було викрадати гроші у бюджеті. Мені здається, що це справедливо. Але ж я нікого не відправляю. 

Він, мені здається, дуже неправильно публічно себе поводить. 

Справедливе питання, що він хоче від мене? Чому? Тому що він постійно мені пише, дзвоне, записується на прийом. Постійно, запитайте у нього. Навіть приходить в Офіс президента, коли я не готовий з ним зустрітися, тому що у мене бракує часу. 

Його обрали кияни і я поважаю їх вибір, але я президент України і у мене питання не тільки пов’язані зі столицею. У столиці є менеджер і це він. Він має монополію влади. 

Він звертався до мене з проханням, щоб його не звільняв я, хоча маю повноваження. Він до мене звертався. Я йому сказав: “Немає питань, будь ласка, працюйте. Показуйте результат. Тільки у мене прохання там є якісь люди і є ймовірно докази у правоохоронців, не треба красти гроші з бюджету України”.

Щодо оновлення його оточення – я його не бачив, але це його вибір. У нього вся влада”, – заявив Зеленський.

Щодо конкуренції на виборах Зеленський зазначив наступне: “По-перше, ніхто ще не вирішив йти на другий термін, по-друге, його обирала не країна, а кияни, по-третє, є соцопитування і там, здається, є відповідь на це питання, по-четверте, мій глава Офісу не бере хабарів, тому ми не конкуренти”.


Як відомо, мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю “Українській правді” заявив, що спілкувався з бізнесменом Денисом Комарницьким і нардепом від “Слуги народу” Миколою Тищенком, яких називають “сморящими” за Києвом від Офісу президента, але запевняє, що ніхто йому не вказує, що робити.

“Постійно якісь спекуляції. “Смотрящий”, “підсматрівающий”… Одну річ можу сказати: всі рішення, які приймаються в місті, приймаються в цьому кабінеті. 

Немає людини, ніколи не буде, яка буде вказувати мені, що робити. Можуть приходити різні пропозиції, я чую всіх. Але я залежний виключно від громади”, – зазначив Кличко.

Водночас він додав, що з Тищенком і Комарницьким говорив про коаліцію “Слуги народу” і “УДАРу” в Київраді, але він тоді сказав, що його завдання “об’єднувати всі політичні цілі заради змін у Києві”.

Кличко також запевняє, що розмови з Комарницьким у жодному разі не стосувалися якогось поділу нерухомості чи отримання дозволів на будівництва, бо “все, що стосується забудов – робимо виключно відповідно до букви закону”.

Мер Києва також додав, що подібні речі озвучував і забудовнику та нардепу від “ОПЗЖ” Вадиму Столару, якого раніше називали “смотрящим” за Києвом.  

Водночас Кличко підтвердив, що свого часу Столар “прямо чи опосередковано впливав на достатньо велику групу депутатів, які голосували в Київраді, причому депутатів різних фракцій”.

Він додав, що “в цьому контексті” при прийнятті тих чи інших рішень він “зустрічався з цими людьми і пояснював, чому те чи інше рішення потрібне місту”.

Мер Києва зазначив, що востаннє бачився зі Столаром “десь півтора роки тому”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE