Politerno > Тернопільщина > Проти лому нема(є) прийому: після зміни влади в облраді за аптеку №78 узялися “по-новому”

Проти лому нема(є) прийому: після зміни влади в облраді за аптеку №78 узялися “по-новому”

  • 23 Травня, 2021
  • 1605 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 21 травня, в державно-комунальній аптеці №78 у Тернополі, під час перебування керівника закладу за кордоном, представники виконавчої служби описали майно.

Оскільки аптека працює цілодобово, то вранці мала відбутися перезмінка: на роботу мали прийти інші провізори на чергування. Але увійти у приміщення їм не вдалося, оскільки представники Державної служби охорони їх не впускали. Перед цим редставниками виконавчої служби, виломавши двері, вдерлися в аптеку і почали описувати майно.

Фото: “Номер 1”

Вже декілька років триває судова тяганина за приміщення цієї найстарішої аптеки Тернополя, на яке накинула око міська влада. 4 листопада 2019 року Тернопільська міська рада програла апеляцію у суперечці за приміщення аптеки. Тоді у Львові колегія суддів Західного апеляційного господарського суду винесла свій вердикт. В апеляційні скарзі Тернопільської міської ради на рішення Господарського суду Тернопільської області  повністю відмовлено. Колегія залишила рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, 4 липня 2019 року Господарський суд Тернопільської області ухвалив рішення, яким скасував свідоцтво право власності Тернопільської міської ради на приміщення, де понад 60 років знаходиться комунальна аптека №78 за адресою м. Тернопіль, вул. Руська, 23. А також тим самим рішенням визнав право власності за обласною радою на ці приміщення.

У міській раді з рішенням суду першої інстанції не погодилися. Відтак, була подана апеляційна скарга від 10 липня за підписом в. о. міського голови Тернополя Віктора Шумади. На цю дату Сергій Надал перебував у відпустці.

Свої апеляційні скарги на рішення обласного господарського суду подали також комунальне підприємство «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради та приватний підприємець Сергій Пушкар.

Тож колегія суддів Західного апеляційного господарського суду також вирішила відмовити повністю і цим апелянтам.

Отже, спірне приміщення аптеки №78 віднесено до спільної власності територіальної громади області і жодного рішення про передачу вказаного майна Тернопільській міській раді обласною радою не приймалося. Тепер це приміщення в центрі Тернополя належить обласній раді.

Та все ж у Сергія Надала від їдеї виселити аптеку не відмовилися. Виконавча служба далі тицяє журналістам і працівникам аптеки рішення Господарського суду від 2017 року, щодо якого у 2018 році суддя Сидорук встановила строк пред’явлення наказу до виконання – три роки, і це строк завершився 4 грудня 2020 року:

“Є рішення суду. Ми маємо виконувати ту роботу, яку диктує нам закон. Я б не хотів щось коментувати, адже є відповідні документи, затверджені іменем України”, – повідомив заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби-начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Андрій Хічій.

Депутат Тернопільської обласної ради від “Свободи” Олег Сиротюк теж розводить руками, говорить щось про “дотримування всіма сторонами чинного законодавства”, і каже, що є купа судових рішень, “спір двох юридичних осіб” – міської ради та обласної ради. Мовляв, треба розібратися.

Тобто, в обласній раді нова влада, то ж і розбиратися будуть по-новому.

А діють справді по-новому: зокрема, двері перед “нальотом” виконвчої служби виламував спеціально найнятий молодик. За словами працівників аптеки, спершу він крутився неподалік, а потім йому подали сигнал, і він кулею кинувся до вхідних дверей, дістав лом і почав їх вибивати. Після зробленої роботи чоловік зник у невідомому напрямку.

І справді ситуація цікава, адже у 2019 році Сергій Надал “включив задню” у суперечці з аптечниками – суди чітко усе вказали, а Тернопільська обласна рада була під контролем “Євросолідарності”. Мала тоді певний вплив на прийняття рішень “Батьківщина” з Василем Деревляним на чолі, та й “Самопоміч” тримала руку на пульсі подій.

Сьогодні ж в обласній раді “рулить” однопартієць Сергія Надала Михайло Головко. Звідси і новий сезон серіалу – “Віджати апетку за любу ціну”. Більш ніж вірогідно Головко і Надал вже “порішали”, як бути з таким цінним приміщенням і на цей раз захистити колектив аптеки буде нікому.

Куди ж персоналу аптеки N78 подіти майна на мільйони гривень, можновладців цікавить мало. А мало б цікавити, так як це спільне майно громади області. Три роки тривала судова тяганина. За три роки в обласній раді не змогли віділити резервне приміщення для аптеки на випадок програшу в суді.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE