Politerno > Україна і світ > 10 “кримінальних авторитетів” примусово повернули до країн походження, нібито завдяки санкціям РНБО. ФОТО

10 “кримінальних авторитетів” примусово повернули до країн походження, нібито завдяки санкціям РНБО. ФОТО

  • 26 Травня, 2021
  • 687 Переглядів
  • 0

Десять “кримінальних авторитетів” примусово повернулися до країн свого походження, 27-ми анулювали дозвільні документи на проживання в Україні.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Такі результати відпрацювання Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції з викриття кримінальних “авторитетів”, які були включені до списку санкцій РНБО, затвердженого Указом Президента України.

“Вже 27-ми “кримінальним авторитетам” із санкційного списку РНБО анульовані дозвільні документи на проживання в Україні. 10-х примусово повернули в країни їх походження із забороною в’їзду на територію держави. Серед них – уродженці Грузії та Вірменії, які підтримували зв’язки з представниками криміналітету не лише в країнах свого походження, а й у різних регіонах України.

У переліку 17-х “авторитетів”, яким скасували посвідки та інші дозвільні документи на проживання в Україні – кілька так званих “смотрящих” та уродженці різних країн. Усі вони підозрювані у кримінальних провадженнях, більшість із яких знаходиться у місцях позбавлення волі. Кожен із них буде відповідати за свої “вчинки” та нести відповідальність відповідно до українського законодавства. Їм інкримінують вчинення низки тяжких злочинів: встановлення та поширення злочинного впливу, створення злочинних організацій, розбої, викрадення людей, вимагання коштів тощо”, – сказано в повідомленні.

Робота з протидії поширенню злочинного впливу кримінальних “авторитетів” з санкційного списку РНБО триває.

Нагадаємо, 21 травня 2021 року президент Володимир Зеленський указом затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій, як розповів сам Зеленський, проти ватажків терористів, ворів у законі і іноземних кримінальних авторитетів. У списку фізичних осіб, щодо яких вводяться санкції, – 674 особи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE