Politerno > Україна і світ > НКРЕКП заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та РФ до жовтня

НКРЕКП заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та РФ до жовтня

  • 26 Травня, 2021
  • 909 Переглядів
  • 0

У середу, 26 травня, на засіданні Нацкомісії з енергетики та тарифів ухвалено рішення про заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року.

Про це відомо з запису засідання НКРЕКП.

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк наголосив на тому, що регулятор не є політичним органом, а відтак керується у своїх рішеннях виключно балансом інтересів держави, споживачів та ліцензіатів. 

“Ми також думаємо про споживачів, і що, теоретично, припинення імпорту як ринкового механізму може призводити до зловживань і маніпуляцій на ринку. А з технічної точки зору разом з “Укренерго” і Міненергетики ми дійшли думки, що маємо спільно моніторити стан підготовки до осінньо-зимового періоду, стан накопичення вугілля. 

І, як бачимо на прикладі цієї зими, то імпорт був необхідний”, – прокоментував він рішення Комісії.

Проте Тарасюк наголосив, що рішення НКРЕКП 26 травня не означає, що заборону не продовжать після 1 жовтня, проте на сьогодні регулятор готовий його ухвалити лише до початку осінньо-зимового періоду. А до того моменту разом з оператором та Міненерго здійснюватиметься спільний моніторинг.

Нагадаємо, з 1 лютого Україна відновила імпорт електроенергії з Росії – з 12:00 до 15:00 та з 20:00 до 21.00 планується постачати по 200 МВт-год щогодини. Із 21:00 по 23:00 – по 100 МВт-год щогодини.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE