Politerno > Україна і світ > На Банковій пройшла акція на підтримку Стерненка. ВІДЕО

На Банковій пройшла акція на підтримку Стерненка. ВІДЕО

  • 30 Травня, 2021
  • 763 Переглядів
  • 0

У Києві під будівлею Офісу президента відбувається акція на підтримку засуджених екслідера одеського “Правого сектора” Сергія Стерненка і його соратника Руслана Демчука.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Близько 18.00 прихильники Стерненка і Демчука почали збиратися під стінами Офісу президента для того, щоб звернутися до президента з вимогою справедливого суду над ними.

Вхід на територію охороняється співробітниками правоохоронних органів, які перевіряють особисті речі людей.

В даний час під стінами Банкової, 11 перебуває близько 300 учасників протесту. Вони тримають в руках плакати з написами “Волю Стерненку”, “Ми хочемо правди”, “Не мовчіть” і заявляють, що судова справа проти Стерненка сфабрикована.

Захід проходить мирно і без провокацій.

Акція “Покажіть нам справедливість” проходить напередодні фінального судового засідання над Стерненком. Уже в понеділок, 31 травня, Одеський апеляційний суд оголосить рішення у його справі.

За даними Громадського радіо, біля Офісу президента зібралися близько 200 людей. В урядовому кварталі чергують кілька десятків нацгвардійців та стоять автозаки. Уздовж паркану стоять поліцейські, які поверхнево перевіряють особисті речі учасників акції та сканують металодетектором. Також правоохоронці встановили паркан перед головним входом до Офісу президента.

Напроти будівлі встановили плакат із написом “Тобі не личить диктатура” та зображенням президента Володимира Зеленського і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Деякі з учасників акції принесли плакати із написами “Free Sternenko”, “A.C.A.B.”, #Стерненкуволю, “Ми будемо триматися купи”. Також сюди принесли двері, розмальовані написами “A.C.A.B.”.

Як пояснив студент Києво-Могилянської академії Віталій, який тримав їх, двері символізують двері з будівлі Офісу президента, які розмалювали під час минулої акції. Поруч стоїть ще один учасник – на його плакаті написано “До дверей більше уваги, ніж до людей”.

“Ми знаємо, що замовниками несправедливого вироку в першій інстанції є російські агенти в Україні. На каналах держзрадника Медведчука Стерненка роками демонізували за те, що не дав себе вбити під час третього нападу. Російські помийниці поширювали фейки і брехню, намагаючись дискредитувати Сергія, щоб він залишився один на один із ворогами нашої держави.

Справа про “300 гривень” тітушки Щербіча повністю сфабрикована. Адвокати Стерненка послідовно доводили це в апеляції. Але, на жаль, в Україні це не означає нічого, оскільки довіри до суддів немає”, – йдеться в повідомленні організаторів.

Вони закликають президента Володимира Зеленського провести обіцяну судову реформу.

Нагадаємо, учасникам акції на підтримку Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня біля Офісу президента (під час якої били вікна і палили вогонь) невдовзі оголосять нові підозри.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк в діях тих учасників мітингу на Банковій, які били вікна і палили вогонь, побачив спробу спровокувати правоохоронців. Своєю чергою заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій, які потрощили вікна Офісу президента й намагалися його підпалити.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE