Politerno > Україна і світ > Зеленський створює Президентський університет, який випускатиме “людей майбутнього”

Зеленський створює Президентський університет, який випускатиме “людей майбутнього”

  • 31 Травня, 2021
  • 702 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Президентського університету, який готуватиме “людей майбутнього”.

Про це Зеленський заявив 31 травня під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Освіта і наука”.

“Це заклад вищої освіти, який буде готувати людей майбутнього. Який навчатиме спеціалістів, що зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави в дуже важливих пріоритетних найактуальніших напрямках. Напрямках сьогодення і завтрашніх викликів”, – розповів президент.

За його словами, університет готуватиме спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, зі штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних та біотехнологій. 

Зеленський планує зібрати у президентському виші найкращих викладачів та найкращих учнів зі всієї України, які навчатимуться безкоштовно.

“А потім будуть працювати в державі, працювати тут, реалізуватися тут, в Україні, на благо нашої держави, на захист кожного українця”, – додав Зеленський.

Де саме буде розташований університет та як випускників стимулюватимуть залишатися працювати в Україні, президент не розповів.

Більше деталей про виш, за словами Зеленського, мають розповісти інші спікери форуму.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE