Politerno > Україна і світ > Смілянський порівняв розрив між своєю зарплатою у 836 тисяч і зарплатою рядового листоноші із Deutche Post

Смілянський порівняв розрив між своєю зарплатою у 836 тисяч і зарплатою рядового листоноші із Deutche Post

  • 4 Липня, 2021
  • 592 Переглядів
  • 0
Смілянський

Гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський заявив, що попри ставку листонош у трохи більше ніж 6000 гривень, дехто з них отримує до тисячі доларів на місяць.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню “НВ Бізнес”.

За словами глави “Укрпошти”, листоноші, крім зарплати, отримують бонуси і чайові.

“У листоноші 6 тисяч – це ж тільки зарплата. А він отримує, наприклад, 7% з проданого, 15-30% за якість доставки, коли вони приймають платежі – за кожен платіж тощо. У нас сьогодні є листоноші, які заробляють понад тисячу доларів”, – зазначив Смілянський.

Він додав, що листоноші часто отримують так звані чайові: від людей, яким вони приносять пенсію, від юридичних осіб. Смілянський стверджує, що в Києві працівник “Укрпошти” може отримувати з кожної фірми, яку обслуговує, до 500 гривень на місяць.

Щодо величезного розриву між зарплатою самого Смілянського (836 тис. грн на місяць) і зарплатою рядових співробітників “Укрпошти”, то гендиректор навів у приклад Німеччину, де, за його словами, цей розрив ще більший.

“Давайте порівняємо. CEO Deutche Post – вісім мільйонів євро на рік отримує. Це, по-моєму, тільки з частиною бонусів… Листоноша у Німеччині, по-моєму, 24 тисячі євро на рік… Вмикаємо калькулятор. Коефіцієнт у Німеччині виходить 333, в Україні – 139 разів”, – зазначив він.

Водночас Смілянський визнав, що крім зарплати в 836 тис. грн на місяць, отримує ще й бонуси.

Наприкінці червня після скасування конкурсного відбору глави “Укрпошти” наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Ігорем Смілянським, тож він очолюватиме компанію – національний поштовий оператор до 30 червня 2023 року.

Нагадаємо, АТ “Укрпошта” оголосило тендер на аналітико-консультаційні роботи щодо подальшої купівлі комерційного банку.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE