Politerno > Україна і світ > НКРЕКП провела екстрене засідання через різке зниження ціни на електроенергію

НКРЕКП провела екстрене засідання через різке зниження ціни на електроенергію

  • 5 Липня, 2021
  • 720 Переглядів
  • 0

Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг провела екстрене позачергове засідання у зв’язку з різким зниженням 2-4 липня ціни на “ринку на добу наперед”, яке спричинене виведенням з нього попиту постачальниками електроенергії, що мають значну ринкову владу.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

З метою збільшення попиту на РДН, регулятор зобов’язав оператора системи передачі та операторів систем розподілу закуповувати на цьому сегменті ринку обсяги електроенергії, що необхідні для компенсації виробничих втрат.

Також регулятор встановив обмеження місячного обсягу продажу електричної енергії за двосторонніми договорами між виробниками та іншими учасниками ринку електричної енергії, що входять “до складу одного вертикально інтегрованого суб’єкта господарювання”, у розмірі 50 відсотків їх місячного обсягу продажу електричної енергії.

Регулятор встановив мінімальне цінове обмеження на РДН, нижче якого учасники ринку не мають права подавати цінові пропозиції. 

Обмеження буде діяти до 8 липня цього року і відповідає останньому тарифу на відпуск електричної енергії ДП НАЕК “Енергоатом”, проіндексованому на індекс цін виробників промислової продукції та становить 734,9 грн/мВт∙год.

З метою оцінки дій учасників ринку регулятор оголосив про початок процедури розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії у вказані дні.

У своєму Телеграм-каналі ми писали про причини обвалу цін на електроенергію:



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE