Politerno > Україна і світ > 148 мільйонів на відпочинок та оздоровлення: Мінсоцполітики закуповує у постачальника батарей дитячі путівки

148 мільйонів на відпочинок та оздоровлення: Мінсоцполітики закуповує у постачальника батарей дитячі путівки

  • 15 Липня, 2021
  • 470 Переглядів
  • 0
оздоровлення та відпочинок

Міністерство соціальної політики днями провело закупівлю путівок – «Послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, розташованих в гірських районах».

Очікувана вартість – 149,99 млн гривень (без ПДВ), складається з двох лотів:

В обох випадках брали участь дві компанії, одні і ті ж. Вони розділили перемогу, тобто кожна виграла по разу:

  • У битві за перший лот перемогло ТОВ «Лаяр Сіті», яке отримало замовлення на 73,8 млн гривень;

  • Другий лот отримало ТОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс Планета Здоров’я», яке підписало аналогічне замовлення на 73,8 млн гривень.

Це дуже нагадувало договірні дії. Початкова ціна в обох лотах була нижчою у ТОВ «Лаяр Сіті». Але в ході торгів вона поступилася і підіграла конкуренту.

Підозріла ситуація і підозрілі компанії. Показово, що кожна є фігурантом кримінальної справи.

Наприклад, ТОВ «Лаяр Сіті» фігурує в кримінальному провадженні №12020140300000013 по «Реконструкції вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів поновлюваних джерел енергії (енергії сонця в смт. Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівської області по вулиці І. Франка, Кобилянської)». Де було встановлено, що відомості, внесені до актів приймання виконаних робіт, не відповідають фактичним обсягам наданих послуг. Одним з контрагентів в даній схемі було саме ТОВ «Лаяр Сіті».

Ось, що говориться в матеріалах справи:

«Досудовим слідством встановлено, що відповідно до договору № 18/09 поставки обладнання від 18.09.2019 року, укладеного між ТОВ «Артур» (Покупець) в особі директора ОСОБА_1 та ТОВ «ЛАЯР СІТІ» в особі директора ОСОБА_2 (Постачальник), Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцю обладнання з усіма комплектуючими матеріалами на об`єкт «Реконструкція вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів відновлювальних джерел енергії (енергії сонця в смт. Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівської області по вулиці І. Франка, Кобилянської)». Згідно специфікації обладнання (додаток № 1 до договору № 18/09 від 18.09.2019) передачі підлягало таке обладнання: акумуляторна батарея 12V, 45Ah в кількості 39 штук, сонячні панелі 2*120 Вт в кількості 39 штук, контролер заряду і управління 20А в кількості 39 штук. 

Згідно видаткової накладної №38 від 06.11.2019 ТОВ «ЛАЯР СІТІ» (постачальник) поставив ТОВ «АРТУР» (покупцю) товар, а саме акумуляторні батареї 12V, 45Ah в кількості 39 штук, сонячні панелі 2*120 Вт в кількості 39 штук, контролери заряду і управління 20А в кількості 39 штук, та транспортні та заготівельно складські витрати. Також, згідно видаткової накладної №39 від 06.11.2019, ТОВ «ЛАЯР СІТІ»(постачальник) поставив ТОВ «АРТУР»(покупцю) товар, а саме світильники в кількості 39 штук, кронштейни в кількості 39 штук. Згідно з гарантійним листом № 101 від 22.12.2019 ТОВ «ЛАЯР СІТІ» довів до відома ТОВ «АРТУР», що обладнання згідно з договором поставки №18/09 від 18.09.2019 зберігється на їхніх складах, що знаходяться за адресою: Львівська область Старосамбірський район м. Хирів, вул. Б. Хмельницького, 7А. Також, згідно гарантійного листа ТОВ «ЛАЯР СІТІ» висловив повагу ТОВ «АРТУР» та цим листом підтвердив знаходження обладнання, а саме акумуляторних батарей 12V, 45Ah в кількості 39 штук, сонячних панелей 2*120 Вт в кількості 39 штук, контролерів заряду і управління 20А в кількості 39 штук на складі, що належить ТОВ «ЛАЯР СІТІ» та знаходиться за адресою: Львівська область Старосамбірський район м. Хирів, вул. Б. Хмельницького, 7/7».

А ТОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс Планета Здоров’я» фігурувало в кримінальній справі №12016100050009851. У ній йшлося про розкрадання кредитних коштів, і силовики говорили, що «Планета здоров’я» мала договірні відносини з головними фігурантами.

Також варто звернути увагу на основну діяльність обох компаній:

Про оздоровлення дітей і мови не йде, що не турбує Мінсоцполітики, яке довіряє таким підрядникам десятки мільйонів бюджетних коштів. А також організацію дитячого відпочинку.

Закупівля вимагає ретельної перевірки аудиторів і правоохоронних органів.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що Міністерство соцполітики розробило спеціальну систему, яка передбачає зростання пенсій в Україні до 7 тисяч гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE