Politerno > Україна і світ > Рішення ВР: контроль за викидами в атмосферу, захист тварин та зміни в закон “Про охорону атмосферного повітря”

Рішення ВР: контроль за викидами в атмосферу, захист тварин та зміни в закон “Про охорону атмосферного повітря”

  • 15 Липня, 2021
  • 830 Переглядів
  • 0

Народні обранці прийняли за основу законопроєкт про вдосконалення регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферу і внесли зміни в закон “Про охорону атмосферного повітря”. Також прийнято законопроєкт, що стосується захисту тварин.

На позачерговому засіданні ВРУ народні депутати 236 голосами прийняли в першому читанні урядовий законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Перед голосуванням народний депутат “Слуги народу” Євген Брагар, кажучи про екологію в таких містах, як Маріуполь і Кривий Ріг, заявив, що тут здоров’я у людей гірше не тому, що вони більше п’ють чи курять. “Курять вони так само, як і в інших регіонах”, – сказав він. Присутні депутати відреагували на ці слова колеги сміхом та оплесками.

За законопроєкт про внесення змін до статті 16 закону України “Про охорону атмосферного повітря” з регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами і фторованими парниковими газами віддали голоси 308 народних депутатів. Документ розглядали без обговорення.

Також Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт, що стосується захисту тварин.

Зокрема народні депутати проголосували за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод і директив ЄС у сфері охорони тваринного і рослинного світу). За таке рішення – 285 народних депутатів.

Нагадаємо, на засіданні 15 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5495, який передбачає цифровізацію всіх публічних послуг.

Також сьогодні народні депутати підтримали звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE