Politerno > Україна і світ > Корупційні збитки на “Укрзалізниці” оцінили у 8 мільярдів торік, – очільниця ТСК

Корупційні збитки на “Укрзалізниці” оцінили у 8 мільярдів торік, – очільниця ТСК

  • 16 Липня, 2021
  • 842 Переглядів
  • 0

Детективи Національного антикорупційного бюро оцінили збитки “Укрзалізниці” за 2020 рік від корупції на закупівлях у 8 млрд грн.

Про це у Facebook повідомила Юлія Гришина, очільниця тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, створеної для перевірки й оцінки стану “Укрзалізниці”.

“Після того, як ми почули один одного, НАБУ провело значну аналітичну роботу по закупівлях “Укрзалізниці”. … Збитки “Укрзалізниці” від корупції на закупівлях детективи оцінили у 8 млрд грн. І це лише за останній рік”, – написала вона. Депутатка зазначила, що 8 млрд грн на рік – це 21 млн грн в день або майже 1 млн грн в годину.  

За її словами, члени ТСК фокусуються на поточних злочинах: “Завдання правоохоронців присікти не злочин, а запобігти повтору схем. Вони одні й ті самі впродовж багатьох років”.

Як заявив народний депутат, член транспортного комітету Ради Костянтин Бондарєв з “Батьківщини”, тотальна корупція та практично повна відсутність ефективного менеджменту – дві головні проблеми “Укрзалізниці”. Нардеп підтвердив наведені вище дані по збиткам на УЗ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE