Politerno > Україна і світ > Під приводом ліквідації повені РФ доправила в окупований Крим 21 тис. військових і 1367 одиниць спецтехніки, – Денісова

Під приводом ліквідації повені РФ доправила в окупований Крим 21 тис. військових і 1367 одиниць спецтехніки, – Денісова

  • 20 Липня, 2021
  • 532 Переглядів
  • 0

Росія розпочала будівництво в окупованому Криму нового полкового військового містечка для 300 військовослужбовців.

Про це повідомляється на facebook-сторінці Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

За її даними, окупаційна влада Російської Федерації продовжує нарощувати військову присутність у Криму.

“За отриманою мною інформацією, у м. Феодосія країна-окупант розпочала будівництво “нового полкового військового містечка для 300 військовослужбовців”, – зазначила Денісова.

Крім того, під приводом ліквідації наслідків повеней агресор передислокував на півострів близько 21 тисячі осіб спеціальних підрозділів та 1367 одиниць автомобільної і спеціальної техніки.

До того ж постійно на півострові перебуває понад 31 тисяча осіб рядового та начальницького складу збройних формувань країни-окупанта.

Денісова заявила, що стрімке стягування військ РФ до тимчасово окупованого Криму суперечать нормам міжнародного гуманітарного права зокрема, резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 75/29.

Вона нагадала, що 6 липня 2021 року міжнародна спільнота засудила збільшення військової присутності в Криму, ухваливши термінову резолюцію Парламентської асамблеї ОБСЄ “Щодо дестабілізуючого нарощування військової присутності РФ поблизу України, в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна, Чорному морі та Азовському морі”.

Нагадаємо, 23 червня ПАРЄ ухвалила жорстку всеосяжну резолюцію “Ситуація щодо кримських татар” (порушення прав кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE