Politerno > Україна і світ > Серіал “Свати” знову вийшов російською на “1+1”

Серіал “Свати” знову вийшов російською на “1+1”

  • 23 Липня, 2021
  • 717 Переглядів
  • 0

З 22 липня комедійний телесеріал студії “Квартал 95” “Свати” почали знову транслювати російською мовою на каналі “1 + 1”. 

Відзначимо, що з 16 липня, згідно з нормами закону про українізацію, на телеканалах нашої країни заборонено транслювати серіали не українською мовою.

Про порушення повідомив нардеп від “Євросолідарності” Микола Княжицький, який звернувся до Нацради з проханням відреагувати.

“Вчора “Свати” вийшли українською. Але сьогодні знову російською. Хто ж їм міг наказати? Ау! Нацрада! Закон порушують! Ті, хто транслює і ті, хто цього не помічає. Якщо серйозно, то в нормальній державі так бути не може. Це не просто неповага до закону. Це хамський виклик кожному українському. І буде відповідь”, – написав він.

Слід зазначити, що “1 + 1” знову запустив “Сватів” російською якраз після заяви Нацради з телерадіомовлення, яка заявила, що законодавство вимагає від регіональних і супутникових телемовників, які поширюють свої програми більше ніж на одну область, щоб у проміжках часу між 07:00 та 18:00 і між 18:00 та 22:00 частка передач українською в їх ефірі становила 75%.

Нагадаємо, “Сватів” переклали з російської на українську мову. 19 липня на телеканалі “1 + 1” вийшла перша його серія з перекладом. Однак прихильники серіалу обурилися і заявили, що переклад зроблений неякісно, а серіал став нецікавий.

З 16 липня в Україні в силу вступила нова норма закону про українізацію, яка передбачає обов’язкове дублювання фільмів українською мовою. 

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала “Студію 1+1” на 71,5 тисячу гривень за трансляцію серіалу “Кухня” російською навесні минулого року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE