Politerno > Україна і світ > Науковці заявили про негативний вплив коронавіруса на інтелект

Науковці заявили про негативний вплив коронавіруса на інтелект

  • 25 Липня, 2021
  • 625 Переглядів
  • 0

Погіршення розумових здібностей спостерігається у людей, котрі перехворіли на COVID-19, особливо у важкій формі.

До такого висновку прийшли дослідники з Імперського коледжу Лондона, Кембріджського та Чиказького університетів, дослідження яких опубліковано в журналі The Lancet.

У дослідженні йдеться, що повідомлення про проблеми у перехворілих були і раніше: люди скаржилися на помутніння розуму, погіршення пам’яті, розумової працездатності та інших когнітивних здібностей.

Учасники проекту протягом 2020 року складали тести на інтелект у рамках програми Great British Intelligence Test, що включає завдання на концентрацію уваги, пам’ять, емоційне сприйняття, розмірковування, планування тощо. Піддослідні відповідали на питання про коронавірус і про те, чи хворіли вони на COVID-19 і як перенесли захворювання.
Понад 12,6 тисяч з 80 тисяч респондентів повідомили, що перехворіли на COVID-19. Перехворілих розділили на три групи за тяжкістю перебігу хвороби: тих, хто перехворів вдома, був госпіталізований і тих, кого підключали до апарату штучної вентиляції легенів.

Взявши до уваги такі фактори, як стать, вік, рівень освіти і доходу, дослідники прийшли до висновку, що тим, хто перехворів на COVID-19, було складніше виконувати завдання, ніж учасникам тестування з контрольної групи. Найсильніше це виявлялося в тих, хто переніс захворювання у важкій формі.

У середньому у людей, яких підключали до ШВЛ, зведений бал інтелекту знизився на сім балів у тесті на IQ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE