Politerno > Україна і світ > Голову Харківської облради Товмасяна підозрюють в отриманні більше мільйона хабаря

Голову Харківської облради Товмасяна підозрюють в отриманні більше мільйона хабаря

  • 4 Серпня, 2021
  • 669 Переглядів
  • 0

У середу, 4 серпня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру в одержанні 1,05 млн грн хабаря.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За версією слідства, на початку 2021 року голова облради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав вищезазначений хабар за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника-адвоката.

Нагадаємо, 22 липня НАБУ та САП викрили заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката на отриманні хабара у розмірі 1 млн 50 тис. гривень.

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання НАБУ і САП щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у хабарництві заступнику голови Харківської облради.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE