Politerno > Україна і світ > Жителі Донбасу, які вважають себе росіянами, повинні їхати в РФ, – Зеленський

Жителі Донбасу, які вважають себе росіянами, повинні їхати в РФ, – Зеленський

  • 5 Серпня, 2021
  • 567 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що жити на непідконтрольній території Донбасу і не вважати її українською територією – це помилка, а ті, хто любить Росію, повинні вже зараз готуватися переїжджати в РФ.

Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Дом“.

 


“Я вважаю, якщо ти живеш на території окупованого Донбасу та, якщо ти вважає, що “Наша справа права – нам в РФ, ми росіяни”. Велика помилка залишатися жити на Донбасі.

Заради своїх дітей та онуків вже потрібно їхати шукати собі місце в РФ. Без України на цій території цивілізації не буде.

Якщо ти відчуваєш себе українцем і поважаєш прапор України. Поважаєш українську мову. Навіть якщо тебе не вчили в школі. Сам почитуй книжки. Якщо ти відчуваєш, що ти українець – будь там. Ця земля буде деокупована”, – заявив Зеленський.

На думку українського президента, ті, хто любить Росію, повинні покинути Донбас. 

“Неважливо, скільки це часу буде окуповано. Як стіна в Німеччині. У будь-якому випадку люди, історія, скористаються моментом і стіна впаде. Якщо не домовляться, все одно скористаються моментом люди … Любиш Росію і вважаєш, що все життя відчував, що територія України – це Росія – потрібно в ім’я своїх дітей і онуків їхати і шукати собі місце в Росії – це правильно”, – заявив Зеленський. 

При цьому президент стверджує, що у Донбасу немає майбутнього без України.

“Без України цивілізації на цій території не буде. Україна буде рости вгору. Донбас в тому вигляді, окупованому, відрізаному, нікуди рости не буде. Тому щастя для цих людей не буде. Якщо ти відчуваєш, що ти – українець, що Донбас – український , якщо ти поважаєш цей прапор, українську мову, будь там, тримайся, все одно ця земля буде деокупована. Це – історія. Тут немає “нормально-ненормально”. Ти – хто? Сам для себе відповідай”, – сказав Зеленський. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE