Politerno > Тернопільщина > В Озерній депутат від “УГП” скористався владою, щоб перехопити у сім’ї оренду ділянки. ВІДЕО

В Озерній депутат від “УГП” скористався владою, щоб перехопити у сім’ї оренду ділянки. ВІДЕО

  • 6 Серпня, 2021
  • 11190 Переглядів
  • 0

Черезі ділянку площею майже 2 гектари у селі Озерна давно конфліктують і вже кілька місяців триває судова тяганина.

Впродовж останніх років одразу кілька людей подавали заяву до місцевої сільської ради аби взяти в оренду цю площу. В березні необхідні документи подала сім’я Михайла Дмитріва, поблизу цієї земельної ділянки вона володіє картопле-сховищем, а вже у квітні надійшла ще одна заява на користування тією ж землею, в ній було вказано імена Ігоря Велегана та голови місцевої земельної комісії Петра Метельського.

Петро Метельський – депутат Озернянської ОТГ, голова земельної комісії, член політради “Української Галицької Партії”, власник фермерського господарства.

Ці  чоловіки є власниками комори яка теж знаходиться поблизу вакантної землі.

На фото червоним відмічена комора Велегана і Метельського, синім картоплесховище Дмитрівих

Тепер же долю землі, яка знаходишся між 2 об’єктами, вирішує суд: одна сторона це сім’я Дмитрів – Михайло і дружина тут планують створити власний бізнес тому й хотіли орендувати вакантну площу, та в березні депутати Дмитрівим у цьому відмовили.

«Свою відмову вони не аргументувалі нічим. Тому, вони так само відмовлять і після сесії сілької ради, написали так само, що «відмовлено» нам і все, тому, в нас є всі підстави вважати, що вони діють в своїх інтересах, а не в інтересах селищної громади», – каже чоловік.

Такі підозри виникли через те що Метельський і Велеган купили поруч із ділянкою комору, відповідно хотіли і землю в оренду. І саме їх прохання задовільнили.

Чому депутати проігнорували один запит, надавши землю владній особі? За відповіддю журналісти пішли до Озерянської сільської ради, прокоментувати ситуацію погодився Андрій Метельський – заступник очільника громади, а також брат голови земельної комісії.

Зі слів Андрія Метельського ділянку надали саме Петру Метельському та Ігорю Велегану адже ті планують тут побудувати елеватор, а рішення запевняє заступник голови громади, приймалося без впливу Метельського, який керує земельною комісією.

«Земельни комітет – це найбільший комітет, там є шість депутатів, тобто з одного мого брата… якщо він не брав голосування… ні на земельному комітеті по даному пітанню раз, він не брав голосування… що є відповідне відео на сессії, тобто конфлікту інтересів абсолютно немає…», – дещо плутано пояснив чоловік.

У день з’йомки журналісти хотіли зустрітися з Петром Метельським, тим самим головою земельні комісії по сумісництву одним із двох орендарів земельної ділянки, та на зв’язок з ними він так і не вийшов.

Прокоментував ситуації Ігор Валеган – це один із двох чоловіків, чию заяву по землі депутати підтримали. Він є виконавчим директором кооперативного об’єднання, на базі одного з них вирішили створити елеватор, тоді ж почали шукати необхідну земельну ділянку. Ігор Велеган каже: в чому суть конфлікту не розуміє, бо він сам в Озерній не проживає.

«Мене запросили на сессію, я був присутній і виступав перед депутатами, розказав про наш проект, дипутати там задавали всі питання і, на скільки мені відомо там майже одноголосно всі проголосувалі, в тому числі і голова горомади і секретар і всі хто там був», – зазначив Велеган.

Після рішення сесії остаточно крапку у цій земельній історії так і не поставили, адже Михайло Дмитрів із дружиною почали через суд відстоювати своє право на користування ділянкою. Судові слухання в цій справі тривали від травня і на крайньому засіданні «феміда» таки прийняла рішення на користь Михайла та його дружини.

Суд вирішив позивні вимоги задовільнити в повному обсязі.

«Ми задоволені що суд почув нас, прийняв об’єктивне справедливе рішення і ми сподіваємося на подальший конструктивний діалог з сільською радою», – сказав пан Михайло.

Михайло та Оксана сподіваються, що після суду сільська рада таки їх почує і надасть землю у користування, адже вони переконані – на це мають всі права, адже площа їхнього об’єкта більша аніж конкурентів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE