Politerno > Україна і світ > Після фото Магучіх з росіянкою, у Міноборони нагадали про агресію РФ

Після фото Магучіх з росіянкою, у Міноборони нагадали про агресію РФ

  • 8 Серпня, 2021
  • 674 Переглядів
  • 0

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала фото бронзової призерки Олімпійських ігор українки Ярослави Магучіх зі російською спортсменкою Марією Ласіцкене.

Чиновниця у Facebook наголосила, що російсько-українська війна накладає певні обмеження на спортсменів, які представляють Україну на міжнародних змаганнях.

Марія Ласіцкене виступала від команди Олімпійського комітету Росії, так як збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду.

Вона підтвердила, що Магучіх є молодшим лейтенантом ЗСУ. До складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів.

“Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає певні обмеження та відповідальність.

Вірне слідування спортивним традиціям, приміром – фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як  інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що “їх тут немає.

Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об’єктом інформаційних спецоперацій ворога”, – зазначила чиновниця.

Разом з тим, Маляр попросила припинити цькування Ярослави, доки вона сама не дасть пояснення щодо спільних фото з росіянкою. Заступниця міністра додала, що в неї запланована зустріч із Магучіх, щойно та повернеться з Токіо.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE