Politerno > Україна і світ > СБУ вилучила арсенал зброї у партійців “Свободи” на Кіровоградщині. ФОТО

СБУ вилучила арсенал зброї у партійців “Свободи” на Кіровоградщині. ФОТО

  • 11 Серпня, 2021
  • 815 Переглядів
  • 0

Служба безпеки виявила у місцевих депутатів Кіровоградської області, які займалися вимаганням коштів, арсенал зброї.

Про це повідомляє СБУ.

Вказано, що СБУ виявила у трьох депутатів селищних рад у Кіровоградській області незареєстровану вогнепальну зброю. Серед вилученого – пістолети з бойовими набоями і пристроєм для безшумної стрільби.

В СБУ наголошують, що перевіряють інформацію що ці засоби ураження могли використати для розхитування обстановки в регіоні напередодні Дня Незалежності України.

При цьому вказано, що правоохоронці викрили факт незаконного зберігання зброї в ході розслідування кримінального провадження щодо причетності викритих депутатів до системної корупції.

За даними джерела УП, йдеться про членів ВО “Свобода”.

Серед організаторів протиправної діяльності – керівник обласного осередку цієї політсили.

За даними слідства, депутати налагодили корупційний механізм одержання грошей від громадян, у тому числі підприємців.

Зокрема за 60 тисяч доларів крім закриття провадження посадовці обіцяли фермеру уникнути штрафних санкцій, хоча не мали на це жодних повноважень.

Правоохоронці затримали двох зловмисників після передачі всієї суми хабара. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших винних осіб. Перевіряється причетність до протиправної діяльності посадовців регіональних підрозділів фіскальної і податкової служб.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Нагадаємо, 5 серпня у Харкові СБУ провела обшуки та арешти у кількох представників Азовського руху. Їм висунули обвинувачення у створенні злочинної організації та обрали запобіжний захід у вигляді триманні під вартою.

Після 16 годин розгляду справи проти представників Нацкорпусу, Шевченківський райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці для всіх сімох затриманих, яких звинувачують у створенні злочинного угрупування.

“Національний корпус” анонсував масові протести через арешти побратимів.

У “Накорпусі”с заявили, що на 10 серпня Служба безпеки України планує штурм колишнього заводу “Атек”, де розташований заснований “Нацкорпусом” націоналістичний молодіжний хаб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE