Politerno > Україна і світ > Зеленський хвалиться зниженням тарифів, після того, як підвищив їх у 2020 році – Омелян

Зеленський хвалиться зниженням тарифів, після того, як підвищив їх у 2020 році – Омелян

  • 12 Серпня, 2021
  • 663 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський, який у 2020 році погодив підвищення тарифі на електроенергію, піариться на нових нібито знижених тарифах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр інфраструктури України у 2016-2019 роках Володимир Омелян.

Колишній урядовець, наголосив що анонсовані зміни до тарифу на електроенергію є наслідок рішення президента України Володимира Зеленського про підвищення тарифів у 2020 році.

“У грудні 2020 Уряд схвалює рішення скасувати пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт і він зростає з 90 копійок/кВт до 1,68 грн/кВт. Тобто, жодної допомоги найбіднішим”, – підкреслив Омелян.

“Сьогодні, як повідомляє Уряд, тариф знижено з 1,68 до 1,44 грн (для перших 250 кВт, більше – 1,68 грн без змін). Тобто, спершу Вам піднімають вартість електроенергії удвічі, потім після суспільного обурення зменшують на 10% збільшену ціну і оголошують це перемогою та “ініціативою Президента, який піклується про людей!”, – зазначив Володимир Омелян.

Він наголосив, що саме чинна влада підвищила тарифи минулого року.

“Бідний, у якого слуг немає, який не користується кондиціонерами і посудомийками, знову платить за багатого”, – зазначив Омелян.

Коментар нашого ТГ-каналу Politerno – off the record:

Нагадаємо, що 11 серпня Кабінет Міністрів України знизив тариф на електроенергію для домогосподарств, що споживають менш як 250 кВт-год.

В листі громадської спілки “Розумні мережі України” (об’єднує більшість обленерго країни) до президента, секретаря РНБО і прем’єр-міністра зазначається, що зниження тарифу за рахунок зменшення інвестицій в ремонти електромереж ставить під загрозу роботу енергосистеми.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE