Politerno > Україна і світ > Нацкорпусівці знищили декорації “радянщини” на Алеї Небесної Сотні – в ОП обіцяють переглянути концепцію. ФОТО

Нацкорпусівці знищили декорації “радянщини” на Алеї Небесної Сотні – в ОП обіцяють переглянути концепцію. ФОТО

  • 17 Серпня, 2021
  • 1105 Переглядів
  • 0

Активісти Нацкорпусу зруйнували частину декорацій з радянського минулого, встановлених на Алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Поліція зупинила дії націоналістів.

Спершу близько 15 людей із “Національного корпусу” прийшли на колишню Інститутську й заявили, що якщо не отримають пояснень щодо появи на Алеї Героїв Небесної Сотні “радянської інсталяції”, то допоможуть крмунальникам демонтувати.

Мер столиці Віталій Кличко прибув на місце подій і доручив демонтувати декорації, які обурили націоналістів.

Але Нацкорпус почав “демонтаж”, не чекаючи комунальників.

 

Фото Ельдара Сарахмана, УП

 

 

Сталися сутички з поліцією.

 

Після прибуття підкріплення поліція відтіснила “Нацкорпус” від декорацій, але націоналісти вже встигли зламати дві інсталяції.

 

Чотирьох осіб затримали.

 

Станом на 13:50 до вулиці стягнули велику кількість поліції та Нацгвардії, під їхнім наглядом будуть проводити офіційний демонтаж.

В Офісі президента Володимира Зеленського пояснюють, що до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної Сотні планувалося зробити інсталяцію екскурсу історією нашої країни, але після хвилі громадського обурення “творчу концепцію переглянуть”.

“Це мала бути декорація для телевізійної зйомки частини урочистостей 24 серпня, яка не закривала доступу до меморіальних табличок.

У цих декораціях планувалася зйомка  художньої постановки – історичний екскурс різними періодами історії України, від Київської русі до наших днів. Після того декорація мала бути демонтована. Але тепер творча концепція буде переглянута”, – зазначили в ОП.

Як відомо, для зйомки проєкту до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили декорації.

У соцмережах почали обурюватися інсталяцією радянської квартири на місці загибелі героїв Революції Гідності.

Мер міста Віталій Кличко, який прибув на місце, заявив, що “символи ностальгії за Радянським союзом” недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.

Нагадаємо, режисерка концерту до Дня Незалежності Катя Царик повідомила, що низка українських артистів не зможе виступити на концерті до Дня Незалежності України, який відбудеться 24 серпня на НСК “Олімпійський”.

Кабмін пропонує законодавчо зафіксувати, що вибори на деокупованих територіях проводяться лише за відсутності втручання Росії у виборчий процес, можливості забезпечити свободу передвиборної агітації та безпеку проведення виборів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE