Politerno > Україна і світ > Показання Безуглої суперечать одне одному. ТСК зібралася, щоб видати українцям чергову порцію брехні, – агент НАБУ Шевченко

Показання Безуглої суперечать одне одному. ТСК зібралася, щоб видати українцям чергову порцію брехні, – агент НАБУ Шевченко

  • 11 Вересня, 2021
  • 508 Переглядів
  • 0
Шевченко

Різні деталі “справи вагнерівців”, які озвучує голова Тимчасової слідчої комісії Ради, “слуга народу” Мар’яна Безугла, суперечать одна одній.

Про це агент НАБУ Євген Шевченко написав у фейсбуці.

У своєму пості він нагадав, що напередодні голова ТСК Мар’яна Безугла заявила наступне:

– операція щодо арешту “вагнерівців” планувалася, але не українцями;
– українці не планували операції, однак “в плануванні спецзаходу українськими спецслужбами виявилася недоліки”;
– арешт таки мав відбутися, але не у Києві, а у Стамбулі, втім “кооперації з Туреччиною не було”;
– водночас “затримка відльоту терористів із Мінська до Стамбулу відбулася на вимогу української сторони”, хоча, нагадаю, “українці не планували операції”, тощо.

“Мені одному здається, що ці показання суперечать одне одному?
Втім, якщо припустити, що народна депутатка від партії “Слуга народу” говорить нам правду, то чому упродовж року президент Володимир Зеленський, Єрмак і сотні їхніх посіпак кричали на всю країну, що жодної спецоперації щодо “вагнерівців” не було? І, нарешті, ця Тимчасова слідча комісія упродовж року жодного разу так і не зібралася, а ось після виходу сюжету CNN час відразу знайшовся.

Але, здається, час знайшли тільки для того, щоб видати українцям чергову порцію брехні “, – написав він.

Нагадаємо, очільниця ТСК щодо “вагнерівців” Мар’яна Безугла заявила, що це була не спецоперація, а “спеціальний захід”. Також зазначається, що бойовиків мали затримати у Стамбулі турецькі силовики, оскільки “вагнерівці” воювали у Сирії.

Також ТСК дійшла до висновку, що п’ятий президент Петро Порошенко не міг санкціонувати цей “спеціальний захід”, оскільки його планували у липні 2020 року.

За словами Безуглої, тимчасова слідча комісія у справі “вагнерівців” не бачить зради в зриві спецоперації, а те, як інформація потрапила до Мінська і Москви, повинні розслідувати силовики.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE