Politerno > Україна і світ > Безугла: у зриві спецоперації щодо “вагнерівців” складу злочину немає, а те, як про це дізналися РФ і РБ, потрібно розслідувати

Безугла: у зриві спецоперації щодо “вагнерівців” складу злочину немає, а те, як про це дізналися РФ і РБ, потрібно розслідувати

  • 10 Вересня, 2021
  • 628 Переглядів
  • 0

Тимчасова слідча комісія у справі “вагнерівців” не бачить зради в зриві спецоперації, а те, як інформація потрапила до Мінська і Москви, повинні розслідувати силовики.

Про це журналістам на брифінгу повідомила голова комісії, нардеп “СН” Мар’яна Безугла, передає кореспондент Цензор.НЕТ.

За її словами, остаточні висновки комісія ще не зробила. Але, згідно з попередніми висновками, злочину не було.

“Ми дуже деталізовано ознайомлюємося з датами, прізвищами, відповідальними, з тими, хто був задіяний у тих чи інших заходах, хто з них залишається працювати у відомствах, хто був звільнений. Ми не бачимо там складу злочину щодо безпосередньо зриву, скасування (спецоперації. – ред.). А що стосується того, що про це стало відомо як білоруським спецслужбам, так і РФ, – ТСК звернеться до правоохоронних органів, щоб розслідування в цьому напрямку було активізовано”, – сказала Безугла.

Нагадаємо, очільниця ТСК щодо “вагнерівців” Мар’яна Безугла заявила, що це була не спецоперація, а “спеціальний захід”. Також зазначається, що бойовиків мали затримати у Стамбулі турецькі силовики, оскільки “вагнерівці” воювали у Сирії.

Також ТСК дійшла до висновку, що п’ятий президент Петро Порошенко не міг санкціонувати цей “спеціальний захід”, оскільки його планували у липні 2020 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE