Politerno > Україна і світ > У тендерах на закупівлю ноутбуків для вчителів виявлено корупцію, – Федоров

У тендерах на закупівлю ноутбуків для вчителів виявлено корупцію, – Федоров

  • 11 Вересня, 2021
  • 498 Переглядів
  • 0

Буде проведено повторну експертизу через підозри в корупційній змові на тендерх із закупівлі ноутбуків для вчителів.

Про це повідомив на сторінці у фейсбуці віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Разом із СБУ та МОН ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на мільйони гривень. Усі тендери активні і зараз спрямовані на повторну експертизу для перевірки документів. Зробимо це упродовж 7 днів. Деталі – у понеділок на брифінгу”, – написав віцепрем’єр.

За його словами, причиною повторної перевірки всіх тендерів стала інформація, що шахраї, називаючись представниками членів уряду, почали домовлятися про розподіл по областях переможців закупівель із подальшим отриманням “відкатів”.

“В Україні роками наживалися на подібних “схемах” із тендерними закупівлями, але так, як раніше, вже не буде. Цифровізація допомагає побудувати максимально прозорі процеси і справедливі умови”, – запевнив Федоров.

Як повідомлялося, станом на 1 вересня у всіх обласних державних адміністраціях та чотирьох районах Києва оголошено тендери на 56 954 ноутбуки для вчителів.

Нагадаємо, тимчасова слідча комісія у справі “вагнерівців” не бачить зради в зриві спецоперації, а те, як інформація потрапила до Мінська і Москви, повинні розслідувати силовики.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE