Politerno > Україна і світ > Деолігархізація: Арахамія розмірковує про “слуг олігархів” – Рудик заявляє, що процедура розгляду заборонена КС

Деолігархізація: Арахамія розмірковує про “слуг олігархів” – Рудик заявляє, що процедура розгляду заборонена КС

  • 21 Вересня, 2021
  • 520 Переглядів
  • 0

Глава фракції “Слуга народу” у ВР Давид Арахамія заявив, що особи, яких визнають олігархами після ухвалення законопроєкту про деолігархізацію, можуть отримати вигоду.

Про це повідомляє “Гордон“.

За його словами, з’явилися надумані причини не розглядати законопроєкт у другому читанні.

“Мені здається, суспільство бачить, хто – слуги народу, а хто – слуги олігархів. Це чітко видно. Надуманих причин (не розглядати законопроєкт. – ред.) сотні з’являється: і порушення регламенту, який раніше порушувався і ніхто не звертав уваги, а зараз стає таким каменем спотикання”, – зазначив парламентарій.

Арахамія вважає, що в цьому зацікавлені більше особи, пов’язані з олігархами, ніж самі олігархи.

“Я після шоу “Свобода слова” багато розмірковував, хто зацікавлений у тому, щоб провалити законопроєкт, – олігархи чи люди, які працюють на них. І дійшов висновку, що це люди, які працюють на олігархів. Тому що олігархам байдуже. Вони багаті люди, у них все є. Вони навіть вигоду можуть отримати з цього. Тому що про те, що олігархи існують, знають усі: як іноземці, як наші міжнародні партнери, так і люди, які ходять вулицями в Україні. Те, що вони були поза законом, ніхто не регулював це питання, це теж усі знають. Ми спробуємо зараз врегулювати це законом і встановити правила гри. Якщо ти олігарх і тебе визнали олігархом, тобто конкретні правила, згідно з якими ти маєш жити далі”, – пояснив нардеп.

“А от люди, які стоять у черзі в олігархів, щоб обслуговувати їх, – ось їм буде дуже незручно, тому що потрібно декларації подавати, дуже багато є нових термінів, пов’язаних з цим. Я дійшов висновку, що насамперед збивають закон не олігархи, а люди, яким стане незручно обслуговувати олігархів”, – додав Арахамія. 

Своєю чергою, в інтерв’ю журналістам у Верховній Раді глава партії “Голос” Кіра Рудик заявила, що її політсила систематично не підтримує законопроєкт про деолігархізацію.

“Ми вважаємо, що він лише так називається, а насправді не змінить ситуацію, яка існує з олігархами. З ними точно треба боротися. Ми зі свого боку запропонували чотири конкретні пункти – так званий антиолігархічний пакет “Голосу”, який передбачає судову реформу, зміни податкової системи, антимонопольного законодавства і державного корпоративного управління … Те, що описано в президентському законі, – це спроба отримати можливість президенту самому визначати, хто – олігарх, а хто – ні”, – підкреслила вона.

Рудик вважає зміну процедури розгляду законопроєкту в сесійній залі, яку планує монобільшість, найбільш небезпечним кроком.

“Ще в 2017 році Конституційний Суд чітко сказав, що не можна розглядати таку процедуру, за якої парламентарії не можуть пропонувати свої правки в залі. Тому опозиційні фракції будуть боротися проти цього, бо це абсолютний наступ на парламентаризм”, – пояснила вона.

Нагадаємо, на Погоджувальній раді парламенту до порядку денного цього пленарного тижня були включені законопроєкти про деолігархізацію і про “наповнення бюджету”, на яких наполягала фракція “Слуга народу”. Спікер Дмитро Разумков анонсував зміну підходу до обговорення “порядку денного”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE