Politerno > Україна і світ > Рейтинги КМІС: Зеленський все ще попереду, а партії Ляшка, Гройсмана і Мураєва стали прохідними

Рейтинги КМІС: Зеленський все ще попереду, а партії Ляшка, Гройсмана і Мураєва стали прохідними

  • 23 Вересня, 2021
  • 741 Переглядів
  • 0

Згідно з останнім опитуванням, якби вибори президента відбувалися найближчим часом, то найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інститут соціології.

“На виборах президента, якби вони відбувалися в середині вересня і якби в них брали участь зазначені кандидати, найбільшу підтримку отримав би Володимир Зеленський – 33,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором”, – йдеться у повідомленні.

Лідери рейтингу партій в Україні теж не змінилися, а от раніше непрохідні у Раду Радикальна партія Ляшка, партія “Українська стратегія Гройсмана” і “Опозиційний блок” Мураєва і Новинського дещо посилили свої позиції.

Якщо у червні партії “Опозиційний блок”, Радикальна партія, “Українська стратегія Гройсмана” формально мали підтримку меншу за 5% тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором, то зараз вони формально мають підтримку 5% і більше, тобто з таким результатом пройшли б до парламенту.

Відсотки голосів за ці партії виглядають так:

“Опозиційний блок” – 5,5% у вересні проти 4,2% на початку червня;

Радикальна партія – 5% проти 4,2%;

“Українська стратегія Гройсмана” – 5% проти 4,2%.

Водночас підтримка лідерів рейтингу лише незначно змінилася з літа:

“Слуга народу” – 20% у вересні проти 20,3% у червні;

“Європейська солідарність” – 17,4% проти 18,5%;

“ОПЗЖ” – 11,6% проти 11,9%;

“Батьківщина” – 10,8% проти 12%;

“Сила і честь” – 7,8% проти 7,2%.

У КМІС кажуть, що у випадку майже всіх партій зміни порівняно з червнем – у межах статистичної похибки, тобто формально поточні рейтинги всіх політичних сил не відрізняються від рейтингів станом на червень (при цьому, між квітнем і червнем також статистично значущих змін не було).

Єдиний виняток – партія “Голос”, чия підтримка знизилася з 2,1% до 0,6%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE