Politerno > Україна і світ > Нардепа із “За майбутнє” судитимуть за несплату більше 100 мільйонів податків

Нардепа із “За майбутнє” судитимуть за несплату більше 100 мільйонів податків

  • 24 Вересня, 2021
  • 500 Переглядів
  • 0

Завершилося досудове розслідування стосовно нардепа з групи “За майбутнє” Віктора М’ялика, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків на більш ніж 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

“Підозрюваному та його захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано повний доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення”.

Йдеться про Віктора М’ялика, якому оголосили підозру в березні 2021  року.

За даними слідства, протягом 2012-2019 років підозрюваний продавав нерухомість у житлових будинках в селах Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка, що розташовані поряд з Києвом.

При цьому він не був зареєстрований фізичною особою–підприємцем або юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості фігурант приховував під виглядом реалізації власного майна, а не від підприємницької діяльності. Це дозоляло знизити ставку податку з оборудок з 18 до 5%.

За висновками експертів, дії підозрюваного призвели до ненадходження до Держбюджету податків на загальну суму понад 118 млн гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE