Politerno > Україна і світ > Голова “Венеційки” зателефонував Зеленському – просить остаточний текст закону про олігархів

Голова “Венеційки” зателефонував Зеленському – просить остаточний текст закону про олігархів

  • 24 Вересня, 2021
  • 684 Переглядів
  • 0
Зеленський телефон

За ініціативи голови “Венеціанської комісії” Джанні Букіккіо відбулася телефонна розмова із президентом Володимиром Зеленським щодо ухваленого Радою закону про олігархів.

Про це повідомляє Офіс президента.

Повідомляється, що Джанні Букіккіо “відзначив ухвалення” у Раді закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Голова Венеціанської комісії також звернувся з проханням надати комісії проголосований текст закону в редакції, підписаній Главою держави, для розгляду та підготовки відповідного висновку.

Президент наголосив, що його підходи в питанні трансформації системи правосуддя є чіткими й однозначними – “ні кроку назад у судовій реформі”.

“Треба діяти швидко й рішуче, оскільки народ України чекав на ці зміни 30 років.

Дякую вам за підтримку та солідарність у боротьбі з олігархічною системою. Ми з командою й надалі продовжуватимемо курс на системну трансформацію у державі”, – зазначив Зеленський.

Глава “Венеційки” висловив жаль і співчуття у зв’язку із замахом на першого помічника президента Сергія Шефіра.

Окремо співрозмовники обговорили перебіг формування Етичної ради, яка перевірятиме на доброчесність кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, 23 вересня Рада ухвалила закон про олігархів

Ввечері того ж дня фракція “Слуга народу” проігнорувала позачергове засідання Верховної Ради, а тому не було прийнято жодного законопроєкту із порядку денного.

24 вересня стало відомо, що до закону врахували правки, котрі суперечать одна одній: 398, 406. Щоб уникнути колізії доведеться переголосувати статтю 5 закону, де йдеться про те як олігарха визнають олігархом. 

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламентарі підтримали його правку. Таким чином у законі враховані норми, що олігархом людину визнає РНБО, як це ініціював президент, а інша – що це робить НАЗК.

Фракція “Батьківщина” у Раді виступає за реальну боротьбу проти олігархів і категорично проти шоу, в результаті якого не постраждає жоден олігарх.

Євросоюз поки не розглядає питання запровадження санкцій проти українських олігархів, як це рекомендувала у своєму звіті Європейська аудиторська палата.

НАЗК не готова вносити олігархів до реєстру, але якщо президент Володимир Зеленський підпише закон, то доведеться.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE