Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” вимагає реальної боротьби з олігархами, а не фейкових вистав, – Тимошенко

“Батьківщина” вимагає реальної боротьби з олігархами, а не фейкових вистав, – Тимошенко

  • 24 Вересня, 2021
  • 607 Переглядів
  • 0
Тимошенко - закон про олігархів

Фракція “Батьківщина” у Раді виступає за реальну боротьбу проти олігархів і категорично проти шоу, в результаті якого не постраждає жоден олігарх.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу в парламенті.

 

«Президент вніс до Верховної Ради так званий «антиолігархічний» закон, яким олігархам нічого не загрожує. Для покарання олігархів там передбачено створення їх списку, але ж всі і так поіменно знають, хто є олігархами в Україні. Друге, чим їх «покарають», – примусять декларувати статки, але вони і так зараз усі декларуються. Третє – заборона володіти засобами масової інформації. Але ж будь-який олігарх може переоформити ЗМІ на будь-яку іншу компанію, яка з ним не зв’язана. І останнє «серйозне» покарання – заборона брати участь в приватизації. Це класичний фейк, а не антиолігархічний закон», – переконана Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що фейкова боротьба з олігархами від «слуг народу» – це прикриття, щоб переключити увагу українців від серйозних проблем на теми, які не мають жодної раціональності.

«Вони зараз наш український газ, який коштує 1 гривню, що підтвердив іноземний керівник «Нафтогазу», будуть продавати людям від 8 до 26 гривень. Ось, що робиться в реальності! Вони цинічно прикривають ті знущання, які проводять над людьми – інфляцію, позбавлення прав, знищення малих підприємців. Кожен має визначитися: вам потрібен черговий серіал з абсолютно кримінальними людьми, які прийшли до влади, чи вам потрібна країна, в якій люди будуть жити гідно», – зауважила лідер «Батьківщини».

Політик вкотре наголосила, події в парламенті – це шоу, яке не має нічого спільного з парламентаризмом.

«Нашу фракцію позбавили права навіть проголосити правки – не те щоби щось ухвалити. Це говорить про те, що вони бояться розголосу, щоб люди зрозуміли, що це фейк. Боротьба цієї влади з олігархами має свої цифрові вирази. Якщо ви порівняєте список Форбс за 2021 і 2020 рік, ви побачите, що за рік статки олігархів в Україні збільшилися на 13 мільярдів доларів – їм прекрасно живеться в Україні при цій владі», – констатувала Юлія Тимошенко.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що нардепи підтримали його правку до закону про олігархів щодо визнання особи олігархом НАЗК, а не РНБО.

Нагадаємо, 23 вересня Рада ухвалила закон про олігархів

Ввечері того ж дня фракція “Слуга народу” проігнорувала позачергове засідання Верховної Ради, а тому не було прийнято жодного законопроєкту із порядку денного.

24 вересня стало відомо, що до закону врахували правки, котрі суперечать одна одній: 398, 406. Щоб уникнути колізії доведеться переголосувати статтю 5 закону, де йдеться про те як олігарха визнають олігархом. 

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламентарі підтримали його правку. Таким чином у законі враховані норми, що олігархом людину визнає РНБО, як це ініціював президент, а інша – що це робить НАЗК.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE