Politerno > Україна і світ > Разумков подякував за прийняту правку щодо олігархів і ролі НАЗК – проте інша норма їй протирічить

Разумков подякував за прийняту правку щодо олігархів і ролі НАЗК – проте інша норма їй протирічить

  • 24 Вересня, 2021
  • 611 Переглядів
  • 0

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що нардепи підтримали його правку до закону про олігархів щодо визнання особи олігархом НАЗК, а не РНБО.

Про це спікер написав на своїй Facebook-сторінці.

“Дякую і комітету, і Верховній Раді, що підтримала мою з колегами правку за номером 398! Тепер НАЗК за зверненням спеціальної комісії буде вносити особу до реєстру олігархів”.

Спікер Верховної Ради Разумков опублікував допис, де вказав, що народні обранці підтримали його правку, яка стосується НАЗК.

Водночас, парламентарі підтримали правку, котра суперечить допису Разумкова. Про це свідчить порівняльна таблиця законопроєкту до 2 читання.

Йдеться про правку 406.

Зокрема, у правці спікера (398) вирішальну роль у визнанні особи олігархом приймає голова Національного агентства з питань запобігання корупції за зверненням комісії з питань протидії надмірного впливу олігархів, Верховної Ради, СБУ, тощо. 

Рішення про визнання особи олігархом видається у формі наказу і публікується на сайті НАЗК. 

Проте народні обранці також врахували правку 406, де йдеться про те, що рішення про визнання особи олігархом приймає РНБО, яка також вестиме Реєстр олігархів.

24 вересня стало відомо, що до закону врахували правки, котрі суперечать одна одній: 398, 406. Щоб уникнути колізії доведеться переголосувати статтю 5 закону, де йдеться про те як олігарха визнають олігархом. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE