Politerno > Україна і світ > “Слуги” проігнорували позачергове засідання Ради, законопроєкти щодо ФОПів не пройшли

“Слуги” проігнорували позачергове засідання Ради, законопроєкти щодо ФОПів не пройшли

  • 23 Вересня, 2021
  • 602 Переглядів
  • 0

Фракція “Слуга народу” проігнорувала позачергове засідання Верховної Ради, а тому не було прийнято жодного законопроєкту із порядку денного.

Про це повідомляє пресцентр парламенту.

На позачерговому засіданні зареєструвався 161 народний депутат.

На засіданні розглядались законопроєкти, які стосувалися скасування реєстраторів розрахункових операцій для ФОПів.

Вони розглядалися за повною процедурою і не набрали достатньої кількості голосів.

Народні депутати у виступах звернули увагу на відсутність на позачерговому засіданні депутатської фракцій “Слуга народу” та звинуватили її у саботажі.

Заступниця спікера Верховної Ради Олена Кондратюк поставила на рейтингове голосування пропозицію кількох фракцій щодо перевірки кількості народних депутатів у сесійній залі.

За результатами рейтингового голосування у сесійній залі зареєструвалося 86 народних депутатів.

Кондратюк закрила позачергове засідання.

21 вересня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія під час спілкування з журналістами у кулуарах парламенту повідомив, що голова ВР Дмитро Разумков скликав позачергове засідання парламенту на 23 вересня.

Арахамія спрогнозував, що рішень на цьому засіданні ухвалено не буде: “Ми цього робити не будемо… Ми його приймали з такими боями, щоб потім відмінити?”.

Нагадаємо, парламент підтримав у другому читанні та в цілому президентський законопроєкт про олігархів №5599. Його голосували за спрощеною процедурою.

Опозиційні депутати наполягають, що законопроєкт №5599 щодо деолігархізації ухвалено у другому читанні з порушенням процедури й регламенту.

Президент Володимир Зеленський подякував нардепам, які підтримали законопроєкт №5599 про олігархів, а також запевнив, що олігархічної гілки влади в Україні більше не буде.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE