Politerno > Україна і світ > Із НАЗК ніхто не консультувався щодо ведення реєстру олігархів

Із НАЗК ніхто не консультувався щодо ведення реєстру олігархів

  • 24 Вересня, 2021
  • 477 Переглядів
  • 0

НАЗК не готова вносити олігархів до реєстру, але якщо президент Володимир Зеленський підпише закон, то доведеться.

Про це НАЗК повідомила у коментарі УП.

“У НАЗК наразі немає фінального тексту закону, який проголосувала Верховна Рада.

Але, судячи з публічної інформації, наразі в законі містяться дві протилежні норми: одна каже, що до Реєстру олігархів осіб вноситиме РНБО, інша – що НАЗК. Оскільки верховенство права – одна з базових цінностей команди НАЗК, ми завжди керуємося буквою закону.

Тому у випадку, якщо президент підпише цей закон – звісно, будемо його виконувати. Однак, на нашу думку, такі протилежні норми мають бути усунені”, – зазначили у агенстві.

За словами глави НАЗК, під час написання законопроєкту про олігархів з ними ніхто не консультувався.

Щодо подальших дій у виконання закону НАЗК прийматиме рішення після того, як закон набере чинності.

Відзначається, що реєстр декларацій НАЗК готовий для включення до нього декларацій олігархів. А підрозділи, які відповідають за перевірку декларацій, готові до їх перевірки.

Нагадаємо, 23 вересня Рада ухвалила закон про олігархів

Ввечері того ж дня фракція “Слуга народу” проігнорувала позачергове засідання Верховної Ради, а тому не було прийнято жодного законопроєкту із порядку денного.

24 вересня стало відомо, що до закону врахували правки, котрі суперечать одна одній: 398, 406. Щоб уникнути колізії доведеться переголосувати статтю 5 закону, де йдеться про те як олігарха визнають олігархом. 

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламентарі підтримали його правку. Таким чином у законі враховані норми, що олігархом людину визнає РНБО, як це ініціював президент, а інша – що це робить НАЗК.

Фракція “Батьківщина” у Раді виступає за реальну боротьбу проти олігархів і категорично проти шоу, в результаті якого не постраждає жоден олігарх.

Євросоюз поки не розглядає питання запровадження санкцій проти українських олігархів, як це рекомендувала у своєму звіті Європейська аудиторська палата.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE