Politerno > Україна і світ > У “Голосі” вважають, що Раду “ламатимуть через коліно” щодо відставки Разумкова

У “Голосі” вважають, що Раду “ламатимуть через коліно” щодо відставки Разумкова

  • 30 Вересня, 2021
  • 522 Переглядів
  • 0
Арахамія і Разумков

Спікер парламенту Дмитро Разумков вважає, що “слугам народу” поставили завдання зібрати голоси за його відставку.

Про це Разумков повідомив у коментарі журналістам 30 вересня.

“Думаю, що просто була задача. Давид Георгійович (Арахамія –ред.) її виконав. Не знаю від кого. Думаю, це якесь колективне рішення”, – зазначив голова ВР.

Спікер підтвердив, що в четвер отримав лист від голови фракції “Слуга народу”. Разумков сказав, що підписні листи наразі виготовлені і нардепи зможуть їх отримати цього ж дня. За словами спікера, він не мав конфліктів зі “Слугою народу” і готовий прийти на фракцію поговорити, якщо його туди запросять (досі, мовляв, ніхто до нього не звертався).

Разумков сказав, що залишається відданий принципам, з якими партія “Слуга народу” виграла вибори в 2019 році, але не впевнений, що самі “слуги” їх дотримуються.

Своєю чергою голова партії “Голос” Кіра Рудик в ефірі телеканалу “Прямий заявила, що її політсила не має претензій до чинного голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, тому не голосуватиме за його відставку, у політсилі вважають, що заміна спікера ускладнить роботу опозиції, адже новий представник буде лояльним до монобільшості.

“У нас як у фракції “Голос” немає претензій до пана Разумкова з точки зору,яким чином він виконує свою роботу. Тому, звичайно, ми не будемо голосувати за його відставку.

Ми вважаємо, що останній тиждень, коли пан Разумков був на лікарняному, те, що відбувалося у Верховній Раді є соромом та свавіллям і ми бачимо, що якщо зараз знімуть пана Разумкова і призначать когось іншого, більш лояльного до Офісу президента, таке свавілля буде продовжуватися. Парламент будуть “ламати через коліно”, – зазначила Рудик.

На думку Рудик, якщо зміна спікера станеться, опозиційні партії матимуть менше можливостей якісно виконувати свою роботу.

Нагадаємо, 30 вересня стало відомо, що фракція “Слуга народу” вирішила розпочати збір підписів за відкликання з посади спікера парламенту Дмитра Разумкова. З відповідним листом про це до Разумкова звернувся голова фракції СН Давид Арахамія.

Опозиційні фракції раніше заявляли, що не підтримують ідею про заміну Разумкова на посаді голови ВР.

Разумков стверджує, що є велика кількість народних депутатів, яких він вважає своєю командою. Спікер відмовився говорити, чи створюватиме власну групу у парламенті у випадку відставки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE