Politerno > Україна і світ > Парламент підтримав висновки комітету щодо Держбюджету-2022

Парламент підтримав висновки комітету щодо Держбюджету-2022

  • 20 Жовтня, 2021
  • 811 Переглядів
  • 0

Народні депутати підтримали у першому читанні постанову щодо висновків і пропозицій до законопроєкту про Держбюджет-2022.

Про це повідомляє парламентський кореспондент Цензор.НЕТ.

 

За таке рішення проголосували 264 народні депутати.

Потім народні депутати взялися за розгляд поправок, які пропонують врахувати депутатські фракції і групи.

Після цього висновки і пропозиції до законопроєкту про Держбюджет-2022 мають бути прийняті в цілому, що буде означати ухвалення проєкту Держбюджету-2022 в першому читанні.

Парламент в бюджетних висновках рекомендував уряду в редакції законопроєкту до другого читання збільшити доходи загального фонду держбюджету на наступний рік на 6,5 млрд грн за рахунок збільшення очікуваних надходжень від податку на додану вартість (ПДВ) з імпорту. Крім цього, парламент рекомендував передбачити субвенцію з державного бюджету місцевим на боротьбу з пандемією і її наслідками під час навчального процесу в школах – 1 млрд грн, а також – фінансування програми “Питна вода України на 2022-2026 роки” в розмірі 1 млрд грн.

Ще 1,5 млрд грн народні депутати пропонують передбачити як субвенції місцевим громадам на купівлю устаткування для харчоблоків в школах – 1,5 млрд грн. 

Нагадаємо, як заявив голова депутатської групи “Довіра” народний депутат Олег Кулініч, Кабмін має створити 860 тисяч нових робочих місць для досягнення плану надходжень з податку на доходи фізичних осіб, який закладений у Бюджеті-2022. За нинішніх економічних умов це майже нереально.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE