Politerno > Україна і світ > Київський “Більшовик” продали за 1,4 мільярда – Хмельницький прокоментував купівлю

Київський “Більшовик” продали за 1,4 мільярда – Хмельницький прокоментував купівлю

  • 27 Жовтня, 2021
  • 822 Переглядів
  • 0

На аукціоні за 1,429 млрд грн продано “Перший київський машинобудівний завод” – його власником стане компанія, пов’язана із групою UFuture Василя Хмельницького.

Приватизаційний аукціон 100% статутного капіталу “Більшовика” відбувся 27 жовтня.

Крок аукціону становив 20 млн грн. Відбулося зростання ціни у два кроки на 40 млн грн зі стартових 1,389 млрд грн.

У торгах АТ “ПКМЗ” переміг ТОВ “Дженерал Комерс”. Компанія зареєстрована у 2018 році у Києві, статутний капітал становить 4 тисячі грн. За даними YouControl, компанія займається неспеціалізованою оптовою торгівлею.

“Дженерал Комерс” пов’язана із групою UFuture Василя Хмельницького та Андрія Іванова.

Засновники – Володимир Долгополов, АТ “ЗНВКІФ “Ларам Систем” та “АБ Пілар Холдінгз Лімітед” (Кіпр). Директор – Ігор Хижняк.

Долгополов також є співзасновником ТОВ “КУА ЮДП Ессет Менеджмент”.

Бізнесмен Василь Хмельницький підтвердив, що є співінвестором придбання Першого київського машинобудівного заводу. Територію заводу буде перебудовано.

Про це йдеться у заяві Хмельницького, переданій Економічній правді пресслужбою холдингу UFuture.

Разом із Хмельницьким співвласником активів заводу став власник компанії “А-Девелопмент” Олексій Баранов.

“Консорціум інвесторів, серед яких власник “А-Девелопмент” Олексій Баранов та компанія UDP під управлінням Андрія Іванова, сьогодні придбав Перший київський машинобудівний завод (колишній “Більшовик”) на аукціоні Фонду держмайна”, – йдеться у повідомленні.

“Як акціонер UDP я вітаю партнерів із перемогою на відкритому аукціоні… У Києві з’явиться інноваційна та комфортна для городян інфраструктура у центрі міста, ефективний власник та мільярдні інвестиції, нові робочі місця та перспектива розвитку”, – заявив бізнесмен.

Він додав, що прихід приватних інвесторів на “занедбані підприємства”, “може вивести економіку на новий рівень”.

Завод “Більшовик” заснований наприкінці 19 століття, виробляв устаткування для цукроварень. В останні роки ПКМЗ накопичив борги на майже 500 млн грн, а щороку в середньому приносить збитку на 20 млн грн.

Головний актив “ПКМЗ” – 36 га землі у Києві неподалік станції метро “Шулявська”. Раніше топменеджери девелоперської компанії SAGA Development оцінювали земельну ділянку заводу в 120-150 млн доларів (3,2–4 млрд грн).

Тепер “Дженерал комерс” має 10 днів на підписання договору, а також 30 днів для сплати суми та отримання схвалення Антимонопольного комітету. Після цього 100% акцій перейдуть на рахунок покупця.

Більше про те, як відбувалася перша велика приватизація з середини нульових, читайте незабаром на Економічній правді.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE