Politerno > Україна і світ > Сенниченко написав заяву про звільнення, кажуть, через “Більшовик”

Сенниченко написав заяву про звільнення, кажуть, через “Більшовик”

  • 18 Листопада, 2021
  • 565 Переглядів
  • 0

Очільник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Тим самим Сенниченко поповнив довгий перелік чиновників, що пишуть заяву за власним бажанням “на прохання” Офісу президента.

На пресконференції, присвяченій підсумкам роботи ФДМУ за два роки роботи Сенниченко намагався скласти враження людини, що добровільно йде з посади. Він постійно наголошував, що виконав задачі, які сам собі ставив на початку, а сформована ним команда продовжить “робити реформи”.

Однією з причин, чому Сенниченка більше не хотіли бачити на високій посаді, є результати аукціону з приватизації “Першого київського машинобудівного заводу”, більш відомого киянам як завод “Більшовик”.

В очах суспільства, від приватизації “Більшовика”, держава отримала вдвічі менше, ніж могла б. Сенниченко з цією думкою не погоджується і каже, що ціну об’єкта визначив ринок.

Нагадаємо, на торги щодо “Більшовика” прийшли три претенденти попри заяви інвесторів напередодні, а ціна ледь відштовхнулася від стартових 1,39 млрд грн.

Власником ПКМЗ став консорціум інвесторів, серед яких – власник компанії “А-девелопмент” Олексій Баранов та компанія UDP під управлінням Андрія Іванова. Акціонером UDP також є Василь Хмельницький.

На торгах жодної ставки не зробила компанія “ДК Інвест” Степана Черновецького. Причиною такої поведінки ЕП називали можливі “закулісні домовленості” з Черновецьким, аби за “вигідну ціну” отримати частину нерухомості. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE