Politerno > Україна і світ > Хмельницький та Черновецький змовилися, щоб купити “Більшовик” за мінімальну ціну – ЗМІ

Хмельницький та Черновецький змовилися, щоб купити “Більшовик” за мінімальну ціну – ЗМІ

  • 28 Жовтня, 2021
  • 665 Переглядів
  • 0

Під час торгів з продажу Першого київського машинобудівного заводу бізнесмени Василь Хмельницький та Степан Черновецький таємно змовилися для створення вигідних умов приватизації.

Про це розповіли джерела Економічної правди серед власників компаній, що цікавилися участю в приватизаційному конкурсі, йдеться у статті Олександра Колесніченка та Дани Гордійчук.

У пресслужбі Фонду держмайна за кілька тижнів до аукціону заявили, що “Більшовиком” цікавляться 15 потенційних інвесторів.

Зрештою, на аукціон прийшли представники тільки трьох інвесторів: ТОВ “Дженерал комерс”, пов’язаного з групою UFuture Василя Хмельницького та Андрія Іванова, ТОВ “Інвест новація” Степана Черновецького і ТОВ “ДК каскад” Віталія Хомутинніка.

По одній мінімальній ставці зробили компанії Хомутинніка та Хмельницького-Іванова. Компанія Черновецького виступила у ролі статиста і не зробила жодної ставки.

Таким чином, ціна зросла лише на 40 млн грн зі стартових 1,38 млрд грн.

Співрозмовник ЕП на правах анонімності заявив, що компанія “Агроміл дистриб’юшн”, яка у 2019 році стала власником окремих будівель на території заводу “Більшовик”, афілійована з переможцем торгів.

“Пророблена чудова домашня робота. Хмельницький та Іванов підготувалися до приватизації “Більшовика” заздалегідь, “по бєспрєдєлу” забравши права власності на 6 тисяч квадратних метрів нерухомості”, – заявило джерело.

Саме судові суперечки навколо відчуженої нерухомості заводу відлякали потенційних інвесторів.

Своїми діями співвласники UDP створили неприйнятні умови для участі в торгах інших інвесторів, каже власник однієї з великих девелоперських компаній.

“Хмельницький та Іванов відправляли гінців до всіх потенційних інвесторів “Більшовика” і наполегливо просили не брати участі в приватизації заводу.

Навіть приїхали в Одесу до Аднана Ківана (власник забудовника Kadorr Group – ред) і сказали: “Ми поклали око на “Більшовик” давно. Ми просто так його не віддамо”, – розповідає ЕП джерело.

Представники Черновецького на аукціоні не зробили жодної ставки, тому що син колишнього міського голови Леоніда Черновецького міг домовитися з Хмельницьким зайти співінвестором в проєкт “закулісно”.

“Це фарс. Вони навіть не зробили вигляд чесних торгів. Скоріше за все, вони заздалегідь домовилися зі Стьопою і він отримає свій шматок під забудову”, – заявив CEO київської девелоперської компанії на правах анонімності.

Співрозмовники ЕП припускають, що третій учасник торгів – компанія Хомутинніка – теж може бути в змові. “Їм простіше “порішати” між собою. Навіщо підвищувати ціну лоту?” – каже джерело.

Нагадаємо, учора стало відомо, що на аукціоні за 1,429 млрд грн продано “Перший київський машинобудівний завод” – його власником стане компанія, пов’язана із групою UFuture Василя Хмельницького.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE