Politerno > Україна і світ > Грозєв каже, що після пресмарафону Зеленського з’явилось ще більше запитань щодо “вагнергейту”. ВІДЕО

Грозєв каже, що після пресмарафону Зеленського з’явилось ще більше запитань щодо “вагнергейту”. ВІДЕО

  • 29 Листопада, 2021
  • 611 Переглядів
  • 0
Грозєв Bellingcat

На пресконференції президент Володимир Зеленський не відповів на всі запитання про “вагнергейт”.

Про це заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” керівник відділу розслідувань видання Bellingcat Христо Грозєв.

“Ми змогли встановити, що це була добре спланована операція з якимось політичним ризиком. Вона була схвалена, в цьому ми змогли переконатися і на основі розмов та інтерв’ю з учасниками, так і на основі документів. І оскільки вона була схвалена, вона вважалася на якомусь етапі державою своєю.

Тому далі вже питання, це авантюра чи ні, треба закрити. До моменту схвалення та сигналу, що можна їхати, можна було вважати її поганою. А далі…

Якщо вона була погана, потрібно було заздалегідь її зупинити. Тому, чесно кажучи, не хочу пускатися в оціночний аналіз, але та пресконференція відкрила більше запитань, ніж відповідей, і я сподіваюся, що ми зможемо отримати відповіді найближчим часом. Ми будемо і надалі звертатися до Офісу президента отримати ці відповіді”, — сказав він. 

Нагадаємо, під час пресмарафону Зеленський зробив кілька заяв про Бурбу: про те, що той причетний до “зачистки” Майдану, зробив ремонт у Конча-Заспі за 11 мільйонів гривень, пропонував використовувати оперативну інформацію про коронавірус і вакцину. Він назвав розвідника авантюристом.

Через заяви президента Володимира Зеленського на пресмарафоні, екскерівник ГУР Міноборони Василь Бурба має намір подавати до суду на главу держави.

Також Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов працював на олігарха Ігоря Коломойського і образився, бо не отримала посади у Міноборони. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно і він перекладає свою відповідальність на інших.

Згодом Бутусов заявив, що єдиною адекватною відповіддю на звинувачення Зеленського у смертях на Донбасі через публікації журналіста мав би бути ляпас, але його зупинила повага до статусу президента.

Ведуча “Право на владу” з каналу Ігоря Коломойського Наталія Мосейчук втрутилась в суперечку президента Володимира Зеленського та головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Державне бюро розслідувань «вивчає» відео, оприлюднене журналістом, головним редактором «Цензор.Нет» Юрієм Бутусовим, яке той оприлюднив напередодні вранці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE