Politerno > Україна і світ > Президент-готель залишили в оренді у компанії наближеного до Зеленського олігарха

Президент-готель залишили в оренді у компанії наближеного до Зеленського олігарха

  • 17 Грудня, 2021
  • 687 Переглядів
  • 0
Кауфман - Зеленський

25 листопада 2021 року Північний апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційні скарги Фонду держмайна та ПрАТ «Президент-готель».

Про це повідомляє Finbalance .

Так, суд залишив без змін рішення Господарського суду м. Києва від 11.08.2021 (у справі № 910/787/21), яким було:

— відмовлено у задоволенні позову ПАТ «Президент-Готель» до ТОВ «Будівельна компанія «Квадр» про розірвання договору оренди та зобов’язання повернути об’єкт оренди шляхом виселення з приміщень площею 33 тис. кв. м, що знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12;

— задоволено зустрічний позов ТОВ «Будівельна компанія «Квадр» до ПрАТ ПАТ «Президент-Готель» та встановлено з 01.06.2020 до скасування Кабміном карантину щомісячний розмір плати за користування об’єктом оренди у розмірі 75% від розміру місячної орендної плати.

Як відомо, ПрАТ «Президент-готель» належить Фонду держмайна. Відповідний 4-зірковий готель у центральній частині Києва – один із об’єктів великої приватизації.

У квітні 2009 року «Президент-готель» було передано в оренду для ТОВ «Будівельна компанія «Квадр» на 25 років.

Серед засновників ТОВ “Будівельна компанія “Квадр” – ТОВ “Л.А.Р.К.”, бенефіціар якого (через ТОВ “Вертекс Юнайтед”) – Борис Кауфман.

Свій позов ПрАТ «Президент-Готель» мотивувало тим, що відповідач порушив взяті на себе зобов’язання за договором про сплату орендної плати на користь позивача за період з червня до грудня 2020 року, а також порушив умови договору страхування об’єкта оренди.

Водночас, ТОВ «Будівельна компанія «Квадр» помічало, що минулого року через карантинні обмеження номерний фонд орендованого готелю заповнювався не більше ніж на 22%; крім того, не було можливості повністю використати будівлі ресторану, кіноконцертний зал, фітнес-зал.

Нагадаємо, ексгенеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає бізнесмена Бориса Кауфмана “смотрящим” за Одеською областю з боку Офісу президента.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE