Politerno > Україна і світ > В “Укрзалізниці” заявили, що розголошення розміру зарплати Лещенка в наглядовій раді “загрожує йому небезпекою”

В “Укрзалізниці” заявили, що розголошення розміру зарплати Лещенка в наглядовій раді “загрожує йому небезпекою”

  • 17 Грудня, 2021
  • 967 Переглядів
  • 0

В “Укрзалізниці” незаконно приховують суми зарплат, які отримував колишній член наглядової ради Сергій Лещенко за два роки на посаді. Спочатку прикривались “конфіденційністю”, але вже зараз заявили, що розголошення такої інформації “може нашкодити його безпеці, честі та діловій репутації”.

Про це прес-служба перевізника повідомила у відповідь на запит APnews.

Вже понад місяць журналісти намагається з’ясувати в Укрзалізниці, скільки за два роки витратили на зарплати для колишнього члена наглядової ради Сергія Лещенка. Ми навіть звертались до Офісу омбудсмена з прав людини, де нам підтвердили, що перевізник незаконно приховав суму виплат, прикрившись “конфіденційністю”.

Було відкрито провадження у справі про порушення прав і свобод людини, та навіть це не змусило “УЗ” розкрити зарплату Лещенка. І аргументи просто вражають:

“Розголошення Товариством інформації про нараховану та виплачену винагороду колишньому члену наглядової ради “Укрзалізниця” Лещенку С.А. може завдати істотної шкоди останньому, а також може загрожувати безпеці Лещенку та/або членам його родини (…) зашкодити гідності, честі, діловій репутації тощо. Як наслідок, надання вищевказаних відомостей у реальному часі відкриє необмеженому колу осіб інформацію, що у свою чергу, матиме прямий причинно-наслідковий зв’язок із зазначеною вище потенційно-конкретною істотною шкодою, Тому, вказана шкода є істотною, а ймовірність її настання внаслідок надання доступу до вищевказаних відомостей є достатньо високою”, – йдеться у відповіді.

При цьому вказано, що суспільний інтерес в отриманні такої інформації “не переважає потенційної шкоди від її поширення”. Кажуть, що оскільки суми зарплат Лещенка не є інформацією, яка свідчить про загрозу державному суверенітету та територіальної цілісності України, тому її нібито можна й не розголошувати.

“Суспільний інтерес в отриманні інформації про нараховану та виплачену винагороду колишньому члену наглядової ради АТ «Укрзалізниця» Лещенку С.А. не переважає потенційної шкоди від її поширення, оскільки вона не є інформацією, яка свідчить про загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності України; забезпечує реалізацію конституційних прав, свобод і обов’язків. (…) зазначена вище потенційно- конкретна істотна шкода від надання таких відомостей значною мірою переважає суспільний інтерес в їх отриманні”, – виправдались в УЗ.

Ну і зауважили, що сам Лещенко згоди на розповсюдження своєї зарплати не давав.

З відповіді журналісти роблять висновки, що заробітну плату Сергія Лещенка надавати не хочуть, бо якщо про неї дізнається суспільство, це “йому зашкодить”. Яким чином – невідомо. Хіба що там настільки “космічні” суми, які можуть викликати хвилю хейту серед населення.

При цьому зарплати інших держслужбовців, нардепів, міністрів та навіть президента відкриті і ніхто їх не приховує, бо виплати здійснюються фактично з грошей платників податків, які мають право знати, як їх витрачають.

Нагадаємо, телеведучий Павло Казарін порівняв колишнього журналіста Сергія Лещенка з В’ячеславом Піховшеком, бо він захищає Офіс Президента і правлячу партію.

Не так давно, Сергій Лещенко закликав Службу безпеки України “не церемонитися” з Яніною Соколовою через публікацію нею матеріалів розслідування щодо зриву спецоперації з “вагнерівцями”.

Як заявив нардеп від “Батьківщини” Олексій Кучеренко, олігарх Віктор Пінчук руками Сергія Лещенка й інших лобістів звільнив голову УЗ, бо хоче повернутися на тендери.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE